Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Afval rapen Frederik Hendrikbuurt

Door: Imogen Mills
27 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Een bewoners-initiatief voor een schone en verbonden buurt!

Afval rapen Frederik Hendrikbuurt: Een bewoners-initiatief voor een schone en verbonden buurt

Doel
Ons doel is om een buurtinitiatief op te zetten waarbij buurtgenoten samenwerken om afval op te ruimen in de Frederik Hendrikbuurt. Door tweewekelijks samen te komen om afval te rapen, streven we naar een schone en aantrekkelijke buurt, bevorderen we buurtvlijt en stimuleren we de onderlinge kennismaking en verbondenheid tussen buren.

Waarom
Een schone buurt: Veel plekken in West hebben al bewoners initiatieven voor het rapen van zwerfafval (bron: https://schoonwest.nl/). De Frederik Hendrikbuurt nog niet en dat terwijl het hard nodig is. De Frederik Hendrikstraat is een drukke, brede straat en het kan er hard waaien. Dat betekent dat er vaak veel zwerfafval ligt.

Buurtvlijt: De Frederik Hendrikbuurt heeft de laatste jaren wat veranderingen doorgemaakt. Het is een hele mooie wijk en daar mogen wij als buurtbewoners trots op zijn. Door samen te werken aan het verbeteren van onze buurt, willen we een gevoel van betrokkenheid en verantwoordelijkheid stimuleren, zodat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan het behoud van een prettige leefomgeving.

Kennismaking met je buren: Door regelmatig samen te komen, willen we een plek bieden waarop buren elkaar kunnen ontmoeten, leren kennen en waardevolle sociale banden kunnen opbouwen. Voor en na het afvalrapen verzamelen we in buurtkamer de Nieuwe Reiger.

Aanpak
Tweewekelijks verzamelt de groep bij de Nieuwe Reiger (dag en tijd in overleg met de buurtkamer). Daar wordt koffie, thee, fris aangeboden. Als de groep compleet is, wordt er een verdeling gemaakt over de buurt. Er worden afvalzakken en -ringen, handschoenen en knijpers verdeeld. Vervolgens wordt er 1 tot 2 uur geraapt. Bij terugkomst in de Nieuwe Reiger worden alle afvalzakken gewogen. Het totaal wordt opgeteld en bijgehouden. 
Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren