Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

10 groene zichtparkjes in West erbij!

Door: Rian Verpalen
27 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Locaties van West Begroot plannen moeten publiek toegankelijk zijn, dat is hier niet het geval.

Tien groene visitekaartjes op de zichtbaarste daken van allemaal. Van Bilderdijk tot Silodam tot Zoutkeetsgracht kleuren woonboten groen.

Een mooi spektakel, al die verschillende woonboten in West. Nog mooier zijn de boten die er dankzij een fris groendak fier bovenuit steken! Jouw stem kan voor nog veel meer groen zorgen. Maak samen met ons het visitekaartje van West: hier ligt het groenste Stadsdeel!
 
Groene biodiverse daken hebben veel voordelen en op woonboten helemaal. Zo’n dak is als een boom erbij: het vrolijkt buurt, buren en voorbijgangers op. Het filtert fijnstof en CO2 - op neushoogte! – uit de lucht én is een feest voor bijen en vlinders. Het maakt de boot van binnen stiller, energiezuiniger en koeler en zorgt zo voor minder ‘hittestress’ in de stad. Ook fijn: het is groen dat geen andere ruimte inneemt. Het dak van de woonboot ligt er toch al en is nergens anders voor te gebruiken. Mooi meegenomen nog: de bewoners onderhouden dit voor iedereen te zien groen helemaal zelf. De walbewoners kunnen hun geluk niet op met de prachtige nieuwe uitzichten die hen voorgeschoteld worden.
 
Geef met jouw stem deze groene golf een volgende zet! Is er ergens één waterbewoner over de dam, dan volgen buren. Niet alleen op het water: woonboten blijken ook het perfecte uithangbord voor meer groene daken in binnentuinen, uitbouwen en groene daken in het algemeen!
 
De waterbewoners die zich melden worden geholpen in raad en daad bij het aanleggen van een groendak. De startpremie van Grachten van Smaragd bedraagt max. € 30,- per m2 dit betekent dat de waterbewoners gem. € 45,- per m2 zelf betalen. 
 
Burgerinitiatief Grachten van Smaragd nodigt sinds 2015 boot voor boot waterbewoners uit van hun dak een tuin te maken. Ons doel is alle woonboten een groendak, als cadeau voor Amsterdam in 2025, als de stad 750 jaar bestaat. Inmiddels hebben ruim 260 Amsterdamse woonboten een groendak.

https://www.grachtenvansmaragd.nl/

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Dorottya Mezofi | 29 juli 2023 08:12

Why is the price so high? We installed this year 250m2 for 55 euros / m2 including all materials within a West Begroot project . I can imagine there is price increase, but not this high.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren