Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Buurtfitness in de Klinker

Door: Ivan Rose
27 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Sporten onder professionele begeleiding voor iedereen bereikbaar die gezond wil blijven in Amsterdam West! Fit blijven met Ivan!

Mijn naam is Ivan Rose, ik ben gepensioneerd sportleraar met een cios-diploma en zet mij nu in om buurtbewoners veilig te laten bewegen en dat doet ik al bijna 10 jaar.  Via West  Begroot wil ik geld aanvragen voor nieuwe fitness-apparatuur voor de  buurt, waar we weer 15 jaar verder mee kunnen. Zo houden we West fit en gezond!
Ik ben vijf dagen in de week aanwezig in Huis van de Buurt de Klinker om gratis fitnesslessen te geven en buurtbewoners te begeleiden, dat doe ik het hele jaar met veel passie en plezier. Ik geef ook valpreventie-lessen en houd rekening met persoonlijke behoeftes bij mijn begeleiding. In West zijn genoeg dure sportscholen. Helaas kunnen veel mensen dat niet betalen, of ze voelen zich niet thuis in een sportschool waar weinig begeleiding is en het publiek vaak jong en fit is. Ook is het fijn dat deze kleine sportplek in het Huis van de Buurt is, waar mensen elkaar voor of na de sport nog even kunnen ontmoeten. Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk, maar ik merk dat vooral ouderen gebruik maken van de lessen. Ik heb het altijd druk en de vraag naar mijn lessen stijgt, ook in West neemt de vergrijzing toe. De jongeren gaan liever naar een reguliere sportschool, de ouderen vinden daar de drempel te hoog. 
Per uur kan ik 6 mensen in de ruimte hebben. Ik werk nu vaak ook nog op mijn vrije dinsdag. Ik geef 28 uur in de week les. Er kunnen dus per week 168 mensen lessen volgen (een paar mensen maar volgen 2 keer in de week les) . Ik geef 50 weken per jaar les. In totaal schat ik dat ik zo'n 100 mensen per week les geef. Sommige mensen zijn trouw, anderen vallen af omdat ze bijvoorbeeld echt niet meer kunnen sporten en dan komen er weer nieuwe mensen. 
Vijftien jaar geleden zijn de apparaten in Huis van de Buurt de Klinker aangeschaft met Europese subsidiegelden. Nu, na zoveel jaar, zijn de apparaten aan vervanging toe. Ze zijn niet meer te repareren helaas. Ik hoop dat we nog lang door kunnen gaan door West Begroot!


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren