Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Zonwerende schermen aanbrengen op woningen

Door: Tim S
25 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Plan voldoet niet aan de spelregel dat de locatie overtuigend publiek toegankelijk moet zijn. Daarnaast is het plan te groot voor West Begroot.

Aanbrengen van uniforme zonwerende schermen om woningen ter verkoelen, bij gebrek aan schaduw van bijv. bomen en alternatief voor airco's.

Steeds vaker hebben we lange hete periodes in de zomer en in steden wordt het nog een paar graden warmer dan daarbuiten. In huizen waar bomen niet voor schaduw zorgen, kan het daarom binnen erg heet worden. Dit heeft invloed op de gezondheid van mensen. Als er geen ruimte voor bomen is, kan een zonnescherm een groot verschil maken. Dit ook als duurzaam alternatief voor airco's. Sommige mensen hebben hier echter geen budget voor of zijn afhankelijk van de woningbouwvereniging, wat klimaatongelijkheid in hand werkt. Ook wil je voorkomen dat er een wildgroei aan zonneschermen e.d. ontstaat, maar dat er een soort uniformiteit is aan schermen. Daarvoor is het van belang dat het meer centraal aangepakt wordt door de gemeente. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren