Je wilt een groene tuin maar kan die niet kan onderhouden. Door leeftijd, fysieke of andere uitdaging. GroeneBuurtjes kan dan hulp bieden.
Een groene tuin is goed voor het opvangen van regen. Maar het heeft nog meer voordelen. Het vergroot de biodiversiteit, vermindert de hitte, is mooi en kan een aanleiding zijn voor een praatje met de buren. Maar wat als je wel een groene tuin wilt maar die niet kan aanleggen of onderhouden? Wie kan je dan helpen?
Buren helpen elkaar
GroeneBuurtjes biedt een oplossing. Buren helpen elkaar bij het vergroenen van de tuin. GroeneBuurtjes koppelt deze buren. Zo maken we samen de buurt groener en socialer. GroeneBuurtjes wordt een platform dat buurtvraag koppelt aan buurtaanbod.
Groene vraag en aanbod
GroeneBuurtjes coördineert mensen die hun buurtjes graag willen helpen en koppelt ze aan buurtjes met een hulpvraag. Het doel is het bouwen van een community van mensen die elkaar kunnen helpen. Sociaal en groen. De initiatiefnemers hebben al veel aanmeldingen van mensen in West om buren te helpen en ze hebben ervaring in het koppelen van groene buurtjes.
Verwacht effect
- Meer sociale ontmoetingen
- Minder vereenzaming en meer sociale cohesie
- Gezondere leefomgeving en meer bewegingsruimte
- Betere water- en hittebestendigheid
- Betere gezondheid door fysiek tuinieren
- Betere biodiversiteit