Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Elke week: gratis kleding repair café

Door: Natalie de Koning
24 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

In 2024 openen wij iedere donderdag gratis ons kleding repair cafe tussen 16.00 en 20.00 uur voor alle soorten kledingreparaties!

Iedereen zou toch zelf zijn eigen kleding moeten kunnen repareren? Met ons kleding repair café bieden we iedere week de mogelijkheid om gratis aan te sluiten met meegebrachte kapotte kleding. Elke week zijn er twee jonge lokale modeontwerpers aanwezig om jou te helpen om deze kleding te leren repareren. Verschillende naaimachines, werkplekken en tools zijn ook aanwezig voor gebruik tijdens de sessies. Het is mogelijk om zowel op de machine als met de hand te leren repareren.

We stellen ook basispakketjes samen met materialen en tools (zoals garen, naalden en schaartjes), die we gratis tijdens de sessies kunnen uitdelen (het liefst natuurlijk aan mensen die het minder breed hebben!). In totaal 500 setjes over het jaar verspreid (op=op). En we ontwikkelen van te voren ook een e-book met basis-repareer-technieken, die alle deelnemers ook kunnen krijgen, zodat ze in de toekomst ook nog steeds de basis-reparaties kunnen uitvoeren. Verwacht ook wekelijks verslag op social media over de verschillende repairs die behandeld worden in het repair café.

Stem jij voor een toekomst waarin we beter leren omgaan met onze kleding? Dan zien we je hopelijk volgend jaar in het repair café!


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren