Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Verkeersveiligheid voor 'racebanen' in West

Door: Mario van Ewijk
20 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Het stadsdeel gaat niet over de locaties voor plaatsing van mobiele handhavingscamera�s, dit is een stedelijke bevoegdheid en valt onder programma Verkeersveiligheid. We gaan deze locatie buiten West Begroot om voordragen bij Verkeersveiligheid. Deze plek zal moeten worden afgewogen tegen andere plekken in de stad. De uitkomst van dit traject is onzeker.

Ik zou graag verscheidene camera's in dit gedeelte willen zien om de personen die het nodig vinden om 110 km/u te razen,te kunnen beboeten

Het plan is om de waanzin te stoppen voordat er daadwerkelijk slachtoffers gaan vallen. Het is leuk en aardig om als gemeente nieuwe regels op te stellen maar als er dan totaal niet wordt gecontroleerd dan heeft het gros van de mensen er letterlijk 'schijt' aan, op z'n Amsterdams gezegd. Het racen op de Admiraal de Ruijterweg gebeurt niet alleen in de zomermaanden door 'zogenaamde' motorrijders en automobilisten/taxi-chauffeurs, het is alleen 10 x erger dan in de winter. Tegenwoordig wordt men bijna eerder dood gereden door een electrische fiets/bakfiets die het trottoir gebruiken om te kunnen 'opschieten'.
Dit probleem zal ongetwijfeld op delen van de Jan Evertsenstraat, Jan van Galenstraat, Haarlemmerweg, Nassau kade etc. ook aan de orde zijn, ik mag alleen maar hopen dat de gemeente de urgentie hiervan inziet en spoedig een begin gaat maken met het plaatsen van 30km borden én camera's + regelmatig fysieke controles gaan uitvoeren op snelheids/geluidsovertredingen en overig hufterig gedrag. Wellicht wordt het 'doorgeschoten' Amsterdam dan weer 'n beetje het Amsterdam van vroeger. 

Met vriendelijke groet,


Mario van Ewijk (motorrijder én opgegroeid in De Baarsjes)


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 8 augustus 2023 14:22

8 december 2023 wordt 30km/u al ingevoerd in heel Amsterdam, inclusief de genoemde straten (behalve een stuk Haarlemmerweg). Zie https://maps.amsterdam.nl/30km voor een kaart (verstopt onder 'Van 50 naar 30').

Er is ook een heel handhavingplan bij, maar de verwachting is dat als minstens 10% van de burgers zich netjes gedraagt de rest wel moet volgen. Aangezien 60% van de weggebruikers zich altijd al van zichzelf netjes gedraagt gaat dat wel lukken. Lastig blijven alleen de rustige nachten.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren