Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Kansengelijkheid voor alle kinderen!

Door: Anouschka Peksariyan
20 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Geef kinderen uit kansarme gezinnen mogelijkheid om bijlessen te volgen zodat ook deze kinderen gelijke kansen krijgen in de maatschappij

Het plan is dat er vanuit de gemeente een budget komt per kind uit kansarme gezinnen om hiermee bijles in te kopen.
Door de enorme lerarentekort en Corona hebben veel kinderen een achterstand opgelopen. Geef deze kinderen ook de kans dat zij zich kunnen inschrijven bij een bijlespraktijk. Bij High Score Onderwijshulp helpen wij graag ieder kind aan een eerlijke toekomst! 

U zult nu wel denken en zeggen dat scholen vanuit de overheid hier gelden voor hebben gekregen maar deze gelden worden door scholen op andere wijzen benut, ze zetten bijvoorbeeld in op nieuwe methodes, extra personeel, extra ondersteuning op schoolbreed niveau maar hoe zit dit met het individuele kind? Nog steeds krijgen zoveel kinderen niet de hulp aangeboden die zij "als persoon" nodig hebben, nog steeds kunnen niet alle hulpbehoevende kinderen de hulp krijgen die zij nodig hebben!!

Wij, van High Score Onderwijshulp, zijn al 14 jaar actief in de wijk en zien dat veel gezinnen die getroffen zijn door de Corona-maatregelen  geen bijles meer kunnen volgen, ouders zijn hun baan kwijt, alle vaste lasten zijn fors gestegen, ouders zitten met hun handen in het haar als het om het onderwijs van hun kinderen gaat. Helaas zijn veel ouders niet in staat om hun kind zelf te helpen waarbij hulp van derden erg belangrijk is. 

Wij zouden graag kinderen uit kansarme gezinnen willen helpen door hen extra bijles te geven zodat hun kansen in de maatschappij ook vergroot worden. Wij hebben een prachtige lokatie in Bos en Lommer en zouden onze deuren voor deze kinderen wijd open willen houden. Hoe fijn zou het zijn als de gemeente hier achter staat en dit kan bekostigen?

Bijles moet voor iedereen toegankelijk kunnen zijn en voor hen die dat niet kunnen betalen moet er vanuit de gemeente een potje komen.

De kinderen zijn de toekomst en education is the key to success! Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren