Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Straatouders Project

Door: Shannie Ataliede
20 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Dit project is gericht op buurtbewoners en jongeren om meer wederzijds begrip te stimuleren door meer contact te maken.

Wat: door het stimuleren van ouders/buurtbewoners in de Cremerbuurt om straatouder te worden, willen we meer wederzijds begrip creëren voor de jeugd tov bewoners en andersom. Wat willen we bereiken: Door samen te werken met o.a. DOCK, Permens, West Beweegt, Arkin, TRIAS-groep, OKT, Vreedzaam West en Indigo Spirits willen we stimuleren dat er contact wordt gelegd, op verschillende manieren, tussen buurtbewoners en jongeren. Dus buurtbewoners gaan meer als straatouders fungeren waardoor jongeren meer vertrouwen ervaren. Dit wordt bevorderd door de verschillende workshops die aangeboden worden, zowel apart van elkaar, als straatouders en jongeren samen. De jongeren gaan einde van het  jaar met elkaar op kamp (Heino) om verbinding met elkaar te houden en positief af te sluiten. 
Resultaat: doordat jongeren (waarover vooroordelen bestaan) in contact worden gebracht met straatouders (waar de jongeren misschien ook vooroordelen over hebben), zal er meer wederzijds begrip ontstaan. Zo wordt ook de buurt weer een gemeente die samenwerkt voor de gemeente. Door de jongeren een positief pedagogisch klimaat mee te geven, geven zij dat ook weer door. 
Voor wie is dit plan: Voor de straatouders zelf en de jongeren en daarmee de buurt!
Waarom op dit plan stemmen: "it takes a village to raise a child". Dus laten we openstaan om, naast onze eigen kinderen, andere jongeren ook bij te staan en te ondersteunen en daar waar nodig op te voeden. Op deze manier bouwen we aan een buurt die prettig voor iedereen is om te wonen. En waarbij iedereen zich betrokken voelt. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren