Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Bloembakken op bruggen in Houthavens

Door: johanna kleinbloesem
18 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Bloembakken op bruggen plaatsen om de wijk wat kleurrijker te maken. De bloembakken zorgen voor positiviteit, kleur en groen in de wijk.


Bloembakken op bruggen bieden tal van voordelen voor de buurt en gemeenschap. De kleurrijke bloemen voegen schoonheid toe, bevorderen een rustige sfeer en verbeteren de stemming van bewoners en bezoekers. 

Bovendien dragen bloemen bij aan een gezondere luchtkwaliteit en bieden ze een thuis voor nuttige insecten, waardoor biodiversiteit wordt bevorderd. 

Bloembakken op bruggen kunnen educatieve hulpmiddelen zijn, vooral voor kinderen, waardoor mogelijkheden ontstaan om te leren over verschillende plantensoorten, bestuiving en het belang van groene ruimtes in stedelijke omgevingen.

Als vorm van openbare kunst versterken bloemenarrangementen het karakter van de Houthavens. Met deze voordelen wordt de buurt een levendige, uitnodigende en leefbare omgeving voor iedereen om van te genieten.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Ellemieke Hin | 26 juli 2023 12:00

De Houthavens is een prachtige buurt (in wording)! Het is er alleen erg stenig, weinig groen en kleur. Vergroening juichen wij van harte toe. Ook de bruggen die sinds de oplevering van een groot deel van de straten opeens meer zichtbaar zijn, kunnen groen en kleur gebruiken. Als gebruik wordt gemaakt van inheemse en insect vriendelijke planten zien wij alleen maar winst!

Reageren


niki schoonenboom | 26 juli 2023 12:28

Ik ben voor omdat er nog weinig groen en biodiversiteit is. De houthavens horen bij de stad, dus daar horen bloembakken bij voor de continuïteit, waarbij meer groen en bloemen de natuur in de stad brengen. Zal de buurt nog meer doen opfleuren en past bij de grachten, als afspiegeling van de stad aan het water

Reageren


paul van den bBerg | 26 juli 2023 12:32

Een beetje meer groen en kleiur in de Houthavens.
Bijvoorbeeld kleur (planten op de railing van de doorgaande bruggen) op de bruggen lijkt mij een prachtige gezicht en fijn voor insecten.

Reageren


Michael Welten | 26 juli 2023 13:12

Ik ben voor want het zal een heel mooi beeld geven in de straat

Reageren


g van v | 26 juli 2023 13:41

De brug is nog erg kaal en de bloemen gaan de leukste en mooiste wijk van Amsterdam nog meer opfleuren!

Reageren


Naomi Verstoep | 26 juli 2023 13:46

Ik ben voor, want groen is een kleur die in deze wijk nog ontbreekt! Het is een megagezellige, sociale wijk waar ook heel veel Amsterdammers uit andere stadsdelen komen recreëren, het zou leuk zijn als het onthaal nóg vrolijker is met mooie bloemen!

Reageren


Marjolein Baghuis | 26 juli 2023 18:38

Als nieuwbouwwijk kan de Houthaven wel wat groen en kleur gebruiken. Het is al een heel mooie wijk, maar voor de mensen en de insecten zou dit een goede verrijking zijn!

Reageren


Christina Melsert | 26 juli 2023 19:06

Want het is heel veel steen in deze wijk en bloemen brengt verbinding, verzachting en daardoor welzijn.

Reageren


ruth carasso | 26 juli 2023 12:47

Er is nog zó weinig groen in deze prachtige nieuwe buurt. Het zou een TOP- buurt worden met die bloembakken op de bruggen.

Reageren


Brenda Doorn | 26 juli 2023 13:16

Ik ben voor, want het kan best wat groener in deze buurt en het is ook goed voor de bijen en andere insecten die met uitsterven worden bedreigd!

Reageren


Trudy Franc | 26 juli 2023 14:34

Net a voorgestemd, maar er gaat iets mis. Ik ben heel erg voor bloemen en planten in de Houthavens. Het is een heel mooie wijk aan het worden, maar er mist groen en fleurigheid. Voor de biodiversiteit en de sfeer in de buurt zijn bloemen en planten onmisbaar.

Reageren


Marjolein Rietveld | 26 juli 2023 16:14

Prachtige buurt, maar veel steen en nog weinig groen en sfeer. Bloembakken zijn meer dan welkom.

Reageren


Petra Uiterwaal | 26 juli 2023 18:14

Ik ben voor want het zal een mooi gezicht zijn in deze nu nog wat stenige nieuwbouwbuurt. En het is goed voor de insecten ;-)

Reageren


Joost Bolt | 26 juli 2023 20:26

Net terug van vakantie in Frankrijk waar de Ville Fleuri een bekend concept is. Kleurrijke bloemen zorgen voor een prachtige entree bij ieder dorp. Je wordt er spontaan vrolijk van. De Houthavens zijn prachtig, maar het ontbreekt nog aan kleur. De bruggen zijn ideale plekken voor een variëteit aan bloembakken. Zie de ingang van de parkeergarages op Stettin eiland ter inspiratie!

Reageren


Trudy Franc | 26 juli 2023 14:31

Bloemen maken de harde stenen zachter. Vooral voor de sfeer in de buurt en voor de biodiversiteit zijn bloemen en planten heel belangrijk. En mooi om te zien natuurlijk.

Reageren


Dominique Sernets | 27 juli 2023 05:21

De houthavens kunnen wel wat extra groen gebruiken. Dus om de flora en fauna wat meer te laten groeien in de houthavens is dit een perfect voorstel.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren