Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

De Baarsjescoop

Door: Osvaldo Genco
17 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Openluchtbioscoop en Gemeenschapsevenement in Amsterdam. Films tot 100 min, streetfood van immigrantenfamilies, enquêtes, hulpbronnen.

Openluchtbioscoop en Straatvoedsel Festival

Geachte Gemeente Amsterdam West,

Hierbij wil ik graag een voorstel indienen om een deel van het budget te gebruiken voor het organiseren van een openluchtbioscoop tijdens de zomermaanden. Ik stel voor dat de openluchtbioscoop plaatsvindt op een van de volgende locaties: het plein bij Mercatilaan, Erasmus Park of Bilderdijkpark.

Daarnaast zou het een geweldig idee zijn om tijdens het evenement verschillende soorten streetfood aan te bieden, bereid door de verschillende immigrantenfamilies die in de buurt wonen. Dit voegt een culturele en culinaire dimensie toe aan het evenement, waardoor de diversiteit van de buurt wordt gevierd.

Wat betreft de filmkeuze, kan er nog worden besloten, maar ik stel voor om films te selecteren die niet langer duren dan 100 minuten. Het zou bijvoorbeeld mogelijk zijn om twee films van 90 minuten te tonen. Om inclusief te zijn, kunnen er twee ondertitels op het scherm worden weergegeven.

Dit evenement biedt ook een goede gelegenheid om informatie over de buurt te verzamelen, enquêtes af te nemen en sociale ondersteuning te bieden. Door interactie met de gemeenschap kan er waardevolle kennis worden opgedaan over de behoeften en wensen van de buurtbewoners.

Uiteraard is het belangrijk om voor de veiligheid te zorgen. Hoewel het evenement klein van start kan gaan, kan het in de komende zomers worden uitgebreid naarmate de populariteit toeneemt en de benodigde beveiligingsmaatregelen duidelijker worden.

Met dit voorstel hoop ik dat de Gemeente Amsterdam enthousiast zal zijn om een openluchtbioscoop en straatvoedsel festival mogelijk te maken. Het zal een geweldige gelegenheid zijn om de buurt bij elkaar te brengen, culturele uitwisseling te bevorderen en het zomerse leven in Amsterdam te vieren.

Met vriendelijke groet,

Osvaldo J. Genco

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren