Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Fietsenoplossing en groen

Door: Nina Albrecht
16 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Buiten West Begroot zijn zowel voor fietsparkeren als voor groen in de buurt bestaande regelingen waarbinnen verzoeken besproken kunnen worden. Waarschijnlijk zijn de mogelijkheden op deze locaties beperkt, omdat er weinig ruimte beschikbaar is. We zouden graag de hele straat aanpakken, maar daarvoor zijn nu geen middelen beschikbaar.

Fietsenrekken, gelegenheid om je fiets vast te zetten en vergroening van de buurt

 Beste meneer/mevrouw,
 
Bij ons in de straat (Kanaalstraat) en in de rest van de Helmersbuurtworden heel vaak fietsen gestolen. Dit komt omdat de fietsen niet aan palen staan, omdat er veel te weinig palen/rekken in de straat staan, voor het aantal fietsen.

Los van het feit dat gestolen fietsen een groot gemis zijn en de diefstal een dilemma, is er nog een probleem. Doordat er te weinig rekken zijn, en de fietsen niet kunnen worden vastgezet, staan al deze fietsen los, in een ongeregelde wir war op de stoep. Hierdoor kan men moeilijk de stoep op komen om een plekje te bemachtigen, laat staan onze deuren bereiken. Het is chaos.

Graag zouden we om deze twee redenen meer fietsen rekken of palen om ze aan vast te zetten 

Daarnaast zou het geweldig zijn meer groen te planten in de wijk. In de Pijp is dit de afgelopen jaren prachtig gedaan, met planten, bloemen, bomen. Enorm veel vergroening in de straten in de Oude Pijp (de Frans Halsstraat, Daniel Stalpertstraat, Quelijnstraat, Saenredamstraat) Graag zouden wij hier ook dit soort vergroening zien.

Wij zouden graag hulp willen voor het uitvoeren van het plan en iemand betalen voor het plaatsen van rekken en uitvoeren van de begroening. 
Heel graag willen we hier hulp bij, net zoals bij de begroting.

Hartelijk dank alvast,

Nina Albrecht
Kanaalstraat 39
 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren