Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Onvertelde verhalen over een verloren generatie

Door: Lars Brinkman
13 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

3 avonden waarin theatermaker Lars Brinkman in gesprek gaat met buurtbewoners over de AIDS-epidemie in de jaren '80/'90 in Amsterdam-West.

Er zijn ontzettend veel onvertelde verhalen te vinden onder de bewoners van Amsterdam-West. Ik ben zelf geboren in 1993 en heb zelf de AIDS-epidemie tijdens de jaren ’80/‘90 in Amsterdam niet meegemaakt. Het lijkt iets waarover vandaag de dag weinig gesproken wordt, wellicht omdat er nog steeds een taboe op heerst. Ik wil graag dat taboe doorbreken en wil verhalen vinden over een verloren generatie queer personen, die nu door de gevolgen van AIDS niet meer in onze stad rondloopt.

Daarom ga ik op zoek naar bewoners uit West die herinneringen met mij en andere Amsterdammers willen delen over deze generatie, hun vrienden, hun kennissen. Het is daarin voor mij belangrijk dat de focus van deze verhalen niet zozeer op de pijn en het verdriet van de ziekte komt te liggen, maar juist op hun leven vóór de ziekte. Door verhalen te verzamelen en te delen over hun levenslust, plezier en liefde hoop ik deze verloren generatie een waardige plek in onze collectieve herinnering te geven.

Die verhalen krijgen een plek tijdens drie avonden Theater Bellevue, waarbij ik voor een klein publiek in gesprek ga met deze queer bewoners uit West, die zo de mogelijkheid krijgen om verhalen over hun verloren geliefden en vrienden te delen. Met dit initiatief hoop ik verbindende avonden te organiseren, waarbij herdenking en ontmoeting samenkomen.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren