Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Stadsbank en prullenbak Bestevaerstr \ Jv Galenstr

Door: Sander Cok
11 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is deels haalbaar. Het plaatsen van een prullenbak zo dichtbij woningen is niet gewenst in verband met stankoverlast. Er kan wel een bankje worden geplaatst, mits de diepte dusdanig is dat er voldoende doorloopruimte overblijft.

Het plaatsen van een stadsbank ter vervanging van het bijna versleten Ikea bankje en prullenbak.

Op dit moment wordt er graag en veel gebruik gemaakt van een bankje dat door ons zelf is geplaatst als onderdeel van een geveltuin. Buurtbewoners en/of -bezoekers die van het bankje gebruik maken zijn bijvoorbeeld: moeders van school, scholieren die hun lunch genieten, twee heren die hier regelmatig komen zitten of een mevrouw met rollator die even op adem moet komen van het boodschappen doen.

We hebben het bankje geplaatst als onderdeel van een geveltuin en omdat mensen al graag op deze plek neerstreken, ze gingen eerst op een randje van de hardstenen plint zitten.

Het plaatsen van een prullenbak dicht bij het bankje is nodig omdat niet iedereen de moeite neemt afval weg te gooien in de verder gelegen prullenbakken. Wij ruimen dit nu vaak zelf op. Er staan al diverse prullenbakken in de Jan van Galenstraat, een extra prullenbak zou ingepast moeten kunnen worden in de route van de afvaldienst. De prullenbakken staan waarschijnlijk nu net iets te ver van het huidige bankje en daardoor raakt de buurt denken wij vervuild.

Bijkomend punt voor een extra prullenbak is dat er in de Jan van Galenstraat veel gelegenheden zijn waar eten en drinken ‘to go’ kunnen worden gekocht en mensen de verpakking dan op straat gooien.
Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren