Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2025 | Plannen indienen

U kunt dit plan nu liken

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

De Kast van de Kade

Door: Cindy Baar
9 juli 2024

Een evenement waarbij bewoners van de Jacob van Lennepkade en de dwarsstraten op straat kleding verkopen die ze niet meer dragen.

De samenstelling van de bewoners van Oud-West is in de laatste tien jaar flink veranderd. Mensen kennen elkaar minder goed. Er zijn veel expat bewoners, niet iedereen spreekt meer Nederlands. Maar wat duidelijk in het straatbeeld terug te zien is, is dat Oud-West een buurt is vol fashionistas!

Vintage kleding is hot en happening. In de IJhallen bijvoorbeeld is het iedere maand flink druk. Online wordt veel tweedehands kleding gekocht en verkocht. Dat kunnen we in Oud -West ook in het echt doen. Op straat!

Op de dag van de Kast van Kade kan iedereen zijn kledingkast uitruimen en overtollige kleding op de tweedekans kledingmarkt aanbieden. Alle bewoners mogen, na aanmelding vooraf, op en om de bruggen in hun straat een rek of kleed plaatsen. De ruimte zal moeten worden gedeeld met andere bewoners. Lokale horeca zorgt voor een hapje en een drankje. 

Doelstellingen: Het stimuleren van contact onder bewoners. Buren de gelegenheid geven elkaar (beter) te leren kennen. Kleding die ongebruikt in de kast hangt een tweede leven geven. Een kans creëren voor mensen met een iets krappere beurs om mooie fashion koopjes te scoren. 

Het evenement zal in 2025 driemaal plaatsvinden in een weekend rondom de wisseling van de seizoenen en is vrij toegankelijk. 

Aan het einde van de dag mogen de bewoners eventueel overgebleven spullen in donatie zakken doen en deze zullen door de organisatie worden ingezameld en overhandigd aan het Leger des Heils. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren