Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2025 | Plannen indienen

U kunt dit plan nu liken

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

Avondstudiekring in Bos en Lommer: 18:00-21:00

Door: Inass el Mourabit
9 juli 2024

Avondstudiekring voor middelbare scholieren met bijles en ondersteuning. In de bibliotheek van 18:00-21:00.

De bibliotheken in de buurt van Bos en Lommer doen al heel vroeg hun deuren dicht, wat begrijpelijk, maar ergens ook jammer is. De enige OBA die lang open blijft in Amsterdam, is die van de Oosterdokskade. Dat is alles behalve in de buurt van Bos en Lommer. 

Dit kan best vervelend zijn voor middelbare scholieren die pas rond 16:00-17:00 uur klaar zijn met hun schooldag. De enige optie om huiswerk te maken/te leren voor een toets, is dan ook vaak thuis.

 Niet iedereen heeft thuis een rustige omgeving waar die zich goed kan concentreren. Dit kan dan ook directe gevolgen hebben op de resultaten van middelbare scholieren.

Om dit probleem aan te pakken wil ik een avondstudiekring oprichten. Waarbij er minimaal 1x per week, vanaf 18:00 - 21:00 uur in volledige concentratie wordt gewerkt aan huis- en leerwerk. De locatie is nog niet definitief, maar het moet in de buurt van Bos en Lommer, en het liefst een OBA zijn. Zoals de OBA op het Mercatorplein bijvoorbeeld. 

Daarnaast wil ik ook bijles en coachingprogramma's aanbieden voor leerlingen die moeite hebben met het plannen, faalangst hebben, of andere struikelblokken ervaren bij het verbeteren van hun cijfers. 

Van veel problemen in de buurt, die maken hebben met jongeren, is school vaak de oorzaak. Vaak vervelen jongeren zich op school, omdat ze niet op het juiste niveau zitten. Of vinden ze het te moeilijk omdat ze niet eruit halen wat erin zit. 

Met dit plan wil ik impact maken op de buurt. Ik wil dat jongeren zich wat zelfverzekerder voelen als het gaat om school. En het liefste dat jongeren eruit halen wat erin zit. Als middelbare scholier kan je al snel het gevoel hebben dat je bent gebonden aan een bepaald advies. Wat soms echt totaal misplaatst is. 

Dit programma is niet uitsluitend bedoelt voor middelbare scholieren. Als student ben je hier ook van harte welkom.  
Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren