Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2025 | Plannen indienen

U kunt dit plan nu liken

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

500m2 wilde bloemen voor Wachterlied

Door: Daryl Mulvihill
9 juli 2024

Een bijzonder inheemse wilde bloemenlint - bedacht door lokale meiden -voor bijen, vlinders en een vrolijksfeer rondom Wachterliedplantsoen!

Dit plan is opgesteld om de biodiversiteit in en rond het Wachterliedplantsoen te verbeteren. Het is een van de vele ideeën die zijn ontstaan tijdens de "Dat is niet Eerlijk!" ontwerpworkshops met lokale meisjes, een project dat lokale kinderen een stem geeft in het vormgeven van hun buurt.

De meisjes die deelnamen aan de workshop wilden hun directe omgeving verbeteren door extra groen toe te voegen waar mogelijk. Met dit plan willen we beginnen met het creëren van een betere en eerlijkere wereld voor flora, fauna en mensen. We schatten dat we 500 m² wilde bloemen kunnen toevoegen aan het Wachterliedplantsoen.

Het graslint in en rond het Wachterliedplantsoen wordt vervangen door inheemse bloeiende soorten, wat noodzakelijk is voor het verbeteren van de biodiversiteit. We zullen ook biodiversiteitspalen toevoegen. We hopen bewoners te betrekken bij het planten van het lint in 2025.

Het plan houdt rekening met het onderhoud van de bestaande haag rond het Wachterliedplantsoen. De beplanting zal alleen plaatsvinden in de ruimte die niet nodig is voor groenonderhoud.

Hier zijn enkele redenen waarom dit plan uw stem verdient:

  • Verbetering van de biodiversiteit
  • Groenere leefomgeving
  • Gemeenschapsbetrokkenheid
  • Educatieve kansen
  • Duurzaamheid
  • Een eerlijkere wereld: Dit plan is een direct resultaat van de ideeën van lokale meisjes die hun buurt willen verbeteren. Door te stemmen op dit plan, ondersteunt u hun visie en inzet voor een eerlijkere en groenere wereld.
Stem op dit plan en draag bij aan een gezondere, groenere en meer verbonden buurt!

Als het plan succesvol is, hopen we een serie workshops te ontwikkelen voor zowel volwassenen als kinderen in het Wachterliedpaviljoen, gebaseerd op de planten en insecten in het bloemenlint. Deze workshops vallen buiten deze aanvraag.

Voorbeelden van toekomstige workshops zijn:

  • Informatieve lezingen over stadsecologie
  • Informatieve lezingen over de stadsbij
  • Workshops voor het verzamelen van zaden en het maken van zaadbommen
  • Workshops voor het persen van bloemen


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren