Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2025 | Plannen indienen

U kunt dit plan nu liken

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

24/7 West - Interactieve Expo in De Wijk

Door: Krassimira Rozendal
9 juli 2024

Amsterdam - West laten zien door de blik van haar jonge bewoners.
Interactieve Expo in de wijk gemaakt door jongeren van Bos en Lommer.

Met een gepersonaliseerde aanpak en innovatieve technologie organiseren we graag een interactieve Expo (met beeld en geluid).
De tentoonstelling zal het resultaat zijn van co-creatie sessies met jongeren. In een reeks van 6 workshops zullen jongeren (tussen 8 en 15 jaar oud) geïnspireerd worden om het verborgen verhaal van Bos en Lommer buurt vinden en te presenteren op een open- source kunstplatform.
Onder begeleiding van een lokale sociale ontwerper en fotograaf zullen de jongeren een persoonlijk beeld van hun buurt creëren door de camera van hun mobiele telefoon te gebruiken en een geluid op te nemen.
De resultaten van hun werk zullen worden getoond op 3 grote interactieve schermen die op drukke plekken in wijk zijn opgesteld. Deze plek wordt een openbare galerij - vrij toegankelijk (24/7) voor elke buurtbewoner en elke andere voorbijganger die, door verbinding te maken met hun telefoon, door de tentoonstelling kunnen navigeren.

Het plan geeft jongeren de kans om op creatieve wijze hun visie op hun buurt te tonen en zo in contact te komen met veel buurtbewoners, nieuwe dialogen op gang te brengen en de sociale cohesie te vergroten.
 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren