Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2025 | Plannen indienen

U kunt dit plan nu liken

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

Samen De Baarsjes Delen

Door: Krassimira Rozendal
9 juli 2024

Een interactieve expo die met beeld en geluid het verhaal van De Baarsjes laat zien door de ogen van twee generaties buurtbewoners.

De jongeren zijn de makers van de tentoonstelling. Met behulp van moderne technologie verzamelen zij de verhalen van de ouderen en voegen daar hun persoonlijke ervaringen aan toe om een beeld te creëren van het Westen van nu.

We organiseren 4 co-creatieve sessies met jongeren (8 - 14 jaar) en volwassenen 60+ waarin ze herinneringen delen aan bijzondere plekken in de buurt.  Onder begeleiding van een sociaal ontwerper en fotograaf leren de jongeren onderzoek te doen, foto's te maken en te werken met archiefmateriaal. 

Het eindresultaat van hun werk wordt getoond op 2 grote interactieve schermen op een publiek toegankelijke plek in de buurt. Deze plekken worden een soort openluchttentoonstellingen die de Baarjes van vroeger en nu laten zien. De tentoonstellingen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk en iedereen die langsloopt kan de visuele verhalen bekijken en beluisteren via zijn mobiele telefoon.

Het plan geeft bewoners de kans om de sfeer van de buurt op een creatieve en innovatieve manier te laten zien, continuïteit tussen generaties te creëren, nieuwe dialogen aan te wakkeren en de sociale cohesie te vergroten.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren