Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2025 | Plannen indienen

U kunt dit plan nu liken

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

de Creatieve ochtend club

Door: Celise Bakker
9 juli 2024

Elke week kunnen buurtgenoten samen komen in de ochtend om verbinding met elkaar te vinden tijdens een creatieve activiteit.

Sinds februari 2024 heb ik het geluk een kunst studio te kunnen realiseren in de Orteliusstraat in de Baarsjes. In de paar maanden dat ik daar nu gevestigd ben krijg ik regelmatig buurtbewoners aan de deur die enthousiast zijn over de kunst studio en graag zelf ook iets creatiefs willen doen maar de “ commerciële" workshops zijn te duur. Ik heb het gevoel dat met name de alleenstaande buurtbewoners in de buurt  behoefte hebben aan niet alleen de activiteiten maar ook aanspraak van anderen. 
Nu is de bedoeling dat deze activiteiten voor elke doelgroep toegankelijk zullen zijn zodat er juist een mix is van verschillende culturen/ leeftijden en achtergronden. Zo wordt de buurt cohesie versterkt en leren de buurtbewoners elkaar kennen tijdens een leuke creatieve activiteit.

Een jaar lang ( behalve tijdens de reguliere vakanties) is er iedere week op een vaste ochtend  de creatieve ochtendclub. Er is plek voor ongeveer 10 mensen. Er zal een begeleider zijn die iedere week een andere leuke leerzame creatieve activiteit aanbiedt. Tijdens het creëren is er natuurlijk ook wat te drinken en een kleine snack. Denk aan activiteiten zoals: tekenen, schilderen, haken, punch needle, collages maken etc.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren