Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

West Wandelt

Door: Jet vanBoxtel
27 juli 2020
West Begroot | 27 aug. 2020, 17:12

Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Met steeds 10 a 15 bewoners maak ik 12 tochten door West. Onderweg neem ik de verhalen en herinneringen op, en monteer ze tot 4 podcasts.

Mensen uit verschillende groepen met elkaar in contact brengen en verbinden. Door samen te wandelen en naar elkaars verhalen te luisteren krijgen de deelnemers, begrip en interesse voor elkaar. Wellicht ontstaan er nieuwe vriendschappen. De deelnemers, bewoners zullen hierna met en nieuwe blik naar hun West kijken. Vastleggen van verhalen, herinneringen en wensen die anders niet gehoord worden en verloren zouden gaan. 

Voor elk van deze 4 podcasts ga ik drie keer wandelen met een groep bewoners (10-15 per wandeling). Elke wandeling loop ik met een andere groep. Tijdens de wandeling en tijdens de nazit vertellen zij hun verhalen. Deze neem ik op. Na de derde wandeling monteer ik in de studio deze verhalen tot een audiotour door West (inclusief aanwijzingen hoe te lopen en dergelijke). De uiteindelijke audiotour is dus het resultaat van drie wandelingen met drie verschillende groepen. Het is een unieke audiotour bestaande uit verhalen van bewoners.                     

De vier wandelingen zijn:
West Weemoed Wandeling: 3 x Een wandeling met ouderen, waarbij zij vertellen over hun herinneringen aan de buurt. Wild West Wandeling: 3 x Een wandeling met dak- en thuislozen, hun buurtavonturen neem ik op. West Wijk Wandeling: 3 x Een wandeling met nieuwkomers. Zij vertellen hoe ze de buurt beleven en wat hen doet herinneren aan hun thuisland. West Wens Wandeling: 3 x Een wandeling met kinderen, zij vertellen over hun wensen voor de buurt worden opgenomen.                                            

Bij het samenstellen van de verschillende groepen streef ik naar een zo groot mogelijke diversiteit. Na de montage/gereedkomen van de laatste wandeling organiseer ik een middag waarbij alle deelnemers bij elkaar komen en elkaars wandeling gaan lopen. Deze middag en het project wordt afgesloten met een hapje en een drankje in het Stadsdeelkantoor. Tijdens deze bijeenkomst worden ook de vier audiotours overhandigd aan het Stadsdeel. 

Argumenten

Argumenten voor

cor bon | 29 juli 2020 23:14

Mooi laagdrempelig idee waarbij mensen de buurt en elkaar in álle verscheidenheid beter kunnen leren kennen. Door er een podcast van te maken maak je de gedeelde ervaringen weer toegankelijk voor meer mensen..Nicolien van den Hengel | 29 juli 2020 18:26

Ik ben voor omdat ik het een heel creatief en mooi plan vind. Het maakt de mensen meer bewust van hun (woon) omgeving en ook van elkaar. De verhalen gaan een buurt doen leven.Leo van Uden | 31 juli 2020 21:16

Ik ben voor om dat dit plan een mooi sociaal karakter heeft met een verbindende factor voor de mens en zijn bewoners in de buurt.
De huidige crisis heeft geleerd dat het wenselijk is in moeilijke tijden oog voor mekaar te hebben daar past dit plan goed bij.Ron van den Berghe | 1 augustus 2020 13:13

Ik ben voor want het brengt mensen uit de buurt bij elkaar. Ze leren elkaar kennen en dat zal ook op de lange termijn een positief effect hebben op de samenhang in de buurt.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel