Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Witnesses of a Changing City

Door: Daniele Scauso
27 juli 2020

4 beelden vieren de industrïele Schoorsteen: een monumentaal token van de sociaal-economische ontwikkeling en veranderingen in Amsterdam

·     Ik ben een "self-taught" kunstenaar, geboren in Rome. Ik woon nu 10 jaar in Amsterdam en ik werk en woon in Oud West. Ik draag de stad en vooral Amsterdam Oud West een warm hart toe. Ik heb recentelijk bijvoorbeeld een publieke expositie georganiseerd in de Bellamystraat die een hommage was aan de mensen die er wonen, en waarvoor ik de hijsbalk heb gebruikt (ook een Amsterdams symbool). Hierbij de link naar de expositie en een korte documentaire die erover gemaakt is door Salto:
https://www.youtube.com/watch?v=jILKSip3Oao

·     4 stadsgebieden in West krijgen een beeld die de Industrïele Schoorsteen viert. Schoorstenen hebben voor mij een diepe symbolische relevantie voor steden en hun geschiedenis en evolutie. De schoorstenen waren getuige van de radicale veranderingen, zowel sociaal als economisch, die de afgelopen eeuw en twee decennia plaatsvonden, zoals die in West. Ondanks dat velen niet meer functioneren, overzien ze nog steeds de volkswijken. Ik zie hen daarom als een monumentaal token die getuigen zijn van veranderingen in Amsterdam. Ze zijn de "vuurtorens" die de evolutie van de stad begeleiden en een brug tussen het verleden en de toekomst.

·  Dit project wil bijdragen aan het behoud van de herinnering van Amsterdam: wat de stad was en hoe het is veranderd. Het project is voor Amsterdammers en nieuwkomers
 
·   Ik zal de beelden ontwerpen en creëren in mijn atelier. Elk beeld zal specifieke elementen van de geschiedenis van een van de vier gebieden hebben die zich in verschillende kleuren, vormen en details zullen vertalen. Ze zullen daarna in de vier gebieden geinstalleerd worden in samenwerking met mijn team en mensen van het stadsdeel.      
 ·   Ik heb hiervoor een budget nodig, vergunningen voor de locaties en advies en guidelines van de gemeente/het stadsdeel over installatie. 

· dit plan is voor:
- Iemand die een warm hart voor de stad heeft;
- Iemand die de sociale veranderingen in de stad observeert en hier wat van vindt;

Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel