Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Online Community Radio

Door: Fedor Oduber
27 juli 2020

Een online culturele radioprogramma om het in levende lijve culturele programma in Amsterdam West te vervangen tijdens Corona.

Sinds het pandemie ligt het cultureel voor een groot deel stil in Amsterdam West. Langzaamaan komen er dingen weer op gang, maar gezien het pandemie nog gaande is zijn er maatregelen nodig. Hierdoor is het lastig om als culturele podia een diverse culturele programma aan iedereen te kunnen aanbieden. Wij van OT301, zijn al 20 jaar actief als culturele platform zonder winstoogmerk te Overtoom 301. Al jaren bieden wij onze podia aan een breed scala aan culturele partijen en activiteiten. Van een bioscoop en concerten, tot lezingen en dansuitvoeringen. Met een online radiostation willen wij het weer mogelijke maken als culturele hub in Amsterdam West te fungeren ondanks het huidige crisis. 

Door een online radio te lanceren maakt het mogelijke voor ons om onze programma niet alleen als beeld te streamen, maar ook om het op te nemen om het later te kunnen aanbieden. Hierdoor kunnen wij oa (kleine) live concerten laten zien maar kunnen wij ook praatprogramma's houden met thema's die Amsterdam West specifiek zijn. Met online radio leeft cultuur zich voort en kan men elkaar online treffen. Wij kunnen weliswaar voor een groot deel niet samen komen, maar dat betekent niet dat wij het samenhorigheidsgevoel van Amsterdam West niet kunnen bevorderen.

Het plan is om in het najaar klein te beginnen met een dag per week. Hiervoor hebben wij financiering nodig voor het aanslaan van het benodigde apparatuur, maar ook voor het mogelijke maken van het streamen. Eenmaal opgestart en er is genoeg animo willen wij een crowdfunding campagne lanceren om het programma te kunnen verbreden(oa technische staff). Uiteindelijke willen wij een diverse culturele radioprogramma presenteren wat representatief is voor Amsterdam West. Dit willen wij doen door middel van een email en boeking systeem waar men zich voor kan aanmelden om een radioprogramma te kunnen produceren. Het doel is om onze platform aan te bieden voor het lokale gemeenschap en een werkelijke online community radio te worden.
Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel