Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Een rustige en leerzame werkplek voor leerlingen.

Door: De Studieboom
27 juli 2020

Een rustige leerzame werkplek voor leerlingen van het primair en middelbaar onderwijs en hun ouders om te werken aan school.

Het plan van de Studieboom.
 
De Studieboom is een initiatief van ouders uit de Kolenkit. Wij zagen dat veel kinderen uit de buurt grote achterstanden hebben in de klas en waren bang dat dit hun latere kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt zou schaden. Daarom geven wij al een aantal jaar huiswerkbegeleiding en bijlessen aan veel leerlingen van het primair en middelbaar onderwijs uit stadsdeel West. Ook begeleidt de Studieboom veel gezinnen in het helpen van hun kinderen met schoolzaken.
 
De Studieboom wil graag een bijdrage leveren in het helpen van leerlingen en hun ouders in de uitdagingen van zowel het primair als middelbaar onderwijs. Dit door enerzijds een rustige ruimte aan te bieden aan leerlingen voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en coaching. Anderzijds dezelfde ruimte gebruiken om ouders te helpen en te begeleiden zodat zij hun kinderen hierna zo goed mogelijk zelf kunnen helpen met hun schoolwerk. Dit geldt voor zowel online- als offlineonderwijs.
 
Nu helpt de Studieboom gemiddeld 25 kinderen (en hun gezinnen) per week, met de hulp van West Begroot zouden dat 50 of meer gezinnen kunnen zijn.
Hier heeft de Studieboom een vaste en een rustige ruimte voor nodig. Om deze ruimte te kunnen huren en in te richten is zeker 25.000 euro nodig. De Studieboom zou zich dan ook graag vestigen in het stadsdeel West en met een grote voorkeur voor de Kolenkitbuurt, omdat de meeste huidige en potentiële leerlingen in deze buurt wonen. 
 
Mogelijke locaties voor vestiging:

Locatie 1; Bos en lommerweg 260-280 (grote voorkeur).
Locatie 2; Jan Schaffelaarplantsoen nr.2
Locatie 3; Back, Bos en lommerweg 361.

Met dit plan helpt de Studieboom in het voorkomen van armoede, door leerlingen van het primair en het middelbaar onderwijs een rustige werkplek te kunnen bieden met de nodige begeleiding. 
Zo kunnen er meer leerlingen betere resultaten behalen op school en hebben we minder schooluitval en meer leerlingen die een eerlijke kans krijgen en een mooie toekomst tegemoet gaan.

Argumenten

Argumenten voor

Esma Ben Allal | 27 juli 2020 14:42

De belangrijke argumenten zijn al genoemd in het betoog, ik sluit me hier volledig bij aan.Reinier Ooteman | 27 juli 2020 16:06

Ik ben voor want kinderen zijn de toekomst en hebben in deze wijk vaak thuis de mogelijkheid niet om te kunnen leren.H el Masri | 28 juli 2020 10:21

Er is in deze wijk met de opkomst van de nieuwbouwwijken een groot contrast ontstaan tussen de sociaal economische status van de aanwezige huishoudens. Dit zal een positief effect hebben op de wijk maar ook de kansongelijkheden vergroten. Kinderen verdienen buiten schooltijd om ook gelijkwaardige begeleiding/ondersteuning en dat maakt dit plan realiseerbaar.Anna p | 28 juli 2020 13:07

Onderwijs is de sleutel tot een betere toekomstnancy eckhorst | 28 juli 2020 17:33

De kids zijn de toekomst,en hebben goeie onderwijs nodigArgumenten tegen

karima ouahmed | 28 juli 2020 09:47

Ik sluit me hier volledig bij aan, zelf geef ik kinderactiviteiten in de buurt en merk ik een enorme achterstand. Kinderen zijn de toekomst!!Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel