Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Gezellig Inclusief Kerstdiner voor Iedereen

Door: Koike Hess
27 juli 2020

Sinds 2014 verbindt Iedereen Kerst jong en oud, rijk en arm, eenzaam en niet eenzaam met Kerstdiners in het Westerpark bij div restaurants.

Iedereen houdt van heerlijk eten. En daarom vinden wij dat een goed Kerstdiner niet afhankelijk moet zijn van de dikte van je portemonnee, religie, vriendengroep, gezondheid of wat dan ook.

Wij organiseren sinds 2014 samen met diverse restaurants in het Westerpark een op en top gratis en verzorgd Kerstdiner op 1e Kerstdag.
Iedereen is welkom. Diversiteit doet leven. Verhalen worden gedeeld, vriendschappen gemaakt en men brengt gewoon gezellig tijd door met elkaar.

Iedereen is welkom
Niemand wordt buitengesloten bij ons. Juist niet. We willen een thuis zijn voor iedereen die zich al druk genoeg maakt. In 2020 verwachten wij (afhankelijk van Corona) zo'n 700 gasten in 5 deelnemende restaurants. In 2021 zal dat hetzelfde zijn.

Armoede en Eenzaamheid
Amsterdam is de mooiste stad van Nederland. En toch is er zoveel onzichtbare armoede en eenzaamheid. Wij willen mensen met elkaar verbinden op een manier waardoor ze elkaars ervaringen uit kunnen delen indien zij dat willen. Bovenal, willen we mensen de shit even laten vergeten, en ze gewoon laten genieten van lekker eten.
Mensen die eenzaam zijn, proberen we een extra stimulans te geven om nieuwe mensen te leren kennen.

Waarom blijven wij dit doen?
We doen het ook uit eigen belang. Wij genieten namelijk enorm van de samenkomst van zoveel mensen. Vrijwilligers en gasten die met elkaar in gesprek gaan en een leuke tijd hebben.
Dit is voor ons een jaarlijks terugkerend uitje. Een soort vergroot familie/burendiner waar iedereen het gezellig heeft.

Tot nu toe hebben we het elk jaar kunnen redden met een aantal particuliere giften. Echter, vallen de kosten elk jaar een stuk hoger uit. Dit neemt de organisatie voor eigen rekening. Daarom hopen wij nu op een bijdrage vanuit West Begroot. Het geld komt 100% bij de gasten terecht en is alleen bedoeld om kosten (deels) op te vangen.


Argumenten

Argumenten voor

An Janssen | 3 augustus 2020 08:50

Ze doen heel goed werk.Maak er gebruik van.

Natasja Kammer | 3 augustus 2020 09:23

Dankzij Koike en zijn team ben ik deze moeilijke Corona tijd doorgekomen. Het waren heerlijke verse maaltijden met liefde bereid en met evenveel liefde bij mij thuis bezorgd door Koike of een vrijwilliger. Chapeau!!!Dick van Oosten | 3 augustus 2020 09:01

Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de Coronamaaltijden en heb Koike leren kennen en waarderen als eerlijk en integer mens met een enorm hart en juich elk initiatief van hem toe en vind dat hij elke vorm van sponsoring verdient.....XXX.Michael Cabenda | 3 augustus 2020 09:15

Want het is een geweldig initiatief van team koikealexandra bing | 3 augustus 2020 09:25

Jullie maken heel veel mensen blij met jullie fantastische inzet!Viola van der Rhee | 3 augustus 2020 09:29

Ze doen mega goed werk en dat moet natuurlijk ook zo door kunnen gaan.marga boskma | 3 augustus 2020 10:23

Ze doen super goed werk voor de mensen in AmsterdamArgumenten tegen

Michael Cabenda | 3 augustus 2020 09:18

Ik heb geen rede om er tegen te zijn het was allemaal geweldig van wat er allemaal gedaan is voor de mensen tijdens coronaLogin om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel