Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Ammehoela Creatieve Plek voor Kids van de buurt

Door: Nathalie Rietvelt
27 juli 2020

Ammehoela beoogd een creatieve plek te worden voor kinderen. Een plek waar ze geïnspireerd worden en mogen dromen.

AMMEHOELA
“Creatieve Kids Plek”
Let’s make magic together

Sinds lange tijd is het Erasmuspark een plek waar veel kinderen en mensen samen komen. In dit leuke verscholen park, verzorgt Tante Lien kinderactiviteiten. Dit is een vorm van kleinschalig, creatief kinderfestival met workshops & theater. Vaak in coproductie met Terrasmus. De vraag vanuit het publiek om meer van dit soort creatief en bewust vermaak, is hoog. 
 
Ammehoela beoogd een creatieve plek te worden voor kinderen van 3 tot 12 jaar uit Amsterdam West. Een plek waar ze geïnspireerd worden om te dromen. Ammehoela wil een ruimte aanbieden aan kinderen, voor ouders die weinig budget hebben voor verjaardagen en creativiteit. Met hun stadspas kan Ammehoela tegen een heel laag bedrag dit aanbieden. 

Mijn naam is Nathalie Rietvelt en ben 15 jaar geleden begonnen met Tante Lien. Ik heb een pedagogische en film gerelateerde achtergrond.

Elk kind is creatief en verdient de kans om dat te ontdekken. De taak is het, om zoveel mogelijk kinderen dat stukje creatieve zelfvertrouwen te laten vinden en in zichzelf laten geloven. Mijn wens is om alle kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen door ze mee te nemen in een absurdistische sprookjesachtige wereld.

Concrete plannen

Plaatsen van Wikkelhuis in het Erasmuspark.
Waarom Wikkelhuis? Omdat het een duurzaam en van groen materiaal gemaakt huis is. Het project is milieu bewust, een plek waar alle kinderen samen terecht kunnen.

Uitgangspunten

Het huis zal voor 70% een plek worden voor kinderen met een stadspas. Zij kunnen voor tegen een kleine bijdrage workshops volgen of hun verjaardag vieren.
Het Wikkelhuis zal op een milieu bewuste, visuele en organische manier opgaan in de omgeving van het Erasmuspark.
Door Ammehoela voor 30% te verhuren aan ouders die meer te besteden hebben, voor verjaardag of workshops, stroomt de winst terug in Ammehoela.

Creatieve kunstenaars uit Amsterdam West, die in Ammehoela een workshop willen aanbieden, ook dat kan.


Argumenten

Argumenten voor

kim Wannet | 27 juli 2020 11:24

Nog meer levendigheid in het Erasmuspark, idee van door een ondernemer die daar al vaak kinderfestivals organiseert en een wikkelhuisje is een aanwinst voor het park. Belangrijkste is dat het een leuke plek met creative activiteiten biedt aan kinderen wier ouders niet zoveel te besteden hebben.Femke Barendrecht | 27 juli 2020 14:34

Nathalie heeft reeds bewezen geweldig te zijn met kinderen en creativiteit. Ik ken weinig mensen die zo goed contact maken met kinderen. Dit zou echt een mooie aanwinst zijn voor de buurt en het Erasmuspark.Esther Oosterink | 28 juli 2020 07:59

Wat een fantastisch idee. Jouw ideeën en workshops zijn altijd super leuk en zeer creatief op de festivals. Zelfs mijn zoontje krijg ik dan aan het knutselen. Ik woon aan het park en denk dat dit een geweldig idee is voor zowel ouders met een minder buget als voor ouders met meer te besteden. Juist het idee dat het twee kanten op werkt spreekt me erg aan. Ook het huisje verhuren voor feestjes is een uitkomst en veel vraag naar. Een aanwinst voor het park dus!Argumenten tegen

daan Schuckink Kool- Keur | 27 juli 2020 16:33

Wat een top initiatief! Toegankelijk voor iedereen, duurzaam en creatief. Nu al zin in om met de kids heen te gaan.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel