Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Gamen, bewegen en ontmoeten voor jongeren

Door: Wesley Thomas
27 juli 2020

Unieke game- en beweegevents in vier stadsdelen met finale met de game FIFA voor jongeren. Game, beweeg en ontmoet!

Samenvatting
We organiseren unieke game- en beweegevents in de vier stadsdelen waarbij de game FIFA centraal staat. Daarop volgt een finale voor het hele stadsdeel. Jongeren gaan gamen (ook voor wie dat niet vanzelfsprekend is), ontmoeten elkaar en gaan bewegen door de skillgames in FIFA op een pleintje of veld te spelen. Ze krijgen de unieke kans hun talent te benutten en hun buurt te vertegenwoordigen in een toffe finale waarbij rolmodellen/influencers aanwezig zijn.
 
Probleem
Jongeren sporten minder, zijn steeds eenzamer maar gamen tegelijkertijd meer. Het wordt tijd om die trend te doorbreken.
 
Oplossing
Wij slaan drie vliegen in één klap: we laten deze jongeren samen gamen en zetten gamen in als middel om samen te bewegen. Omdenken. Tegelijkertijd maken we gamen toegankelijk voor jongeren die thuis geen PlayStation 4 op hun kamer hebben staan. 
 
Doel
Wij willen vier events organiseren in de verschillende stadsdelen waarbij we tenminste vierhonderd jongeren te laten deelnemen (honderd per stadsdeel). Het finale-event waarbij alle jongeren worden uitgenodigd geeft de jongeren een podium en waardering. Ze hebben talent en kunnen dat laten zien. 
 
Aanpak
We gaan in gesprek met de verschillende stadsdelen om met locaties samen te werken. We bepalen waar we de events gaan organiseren. We adviseren de locaties in hoe ze de jongeren kunnen we bereiken en we ondersteunen daarbij middels het maken van content. Vervolgens gaan we over tot actie. We organiseren de vier events waarbij we zes skillgames organiseren (passen, schieten etc.). Naast de skillgames is er ruimte om te gamen en elkaar te ontmoeten. Jongeren krijgen een toffe fut-kaart(link) als aandenken mee naar huis waarop ze de score van hun skillgames teruglezen. Samen met lokale partijen kunnen we het event organiseren. Tijdens finale die volgt nemen de winnaars van de stadsdelen het tegen elkaar op. We nodigen daarnaast een rolmodel uit die de jongeren tips geeft op het gebied van eenzaamheid/armoede icm gamen. 

Argumenten

Argumenten voor

Lejon Snels | 30 juli 2020 15:53

Weleens bij een event geweest van hun. Erg leuk voor de kinderen!Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel