Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Tijdscapsule kunstwerken: 4 voor West

Door: Miriam Antonius
26 juli 2020

Vier kunstwerken met een tijdscapsule kern. In de kern worden o.a. objecten en verhalen geplaatst die de tijdsgeest van West weergeven.

Mijn plan begon klein, werd groot en daarna groots. Tot ik er na veel onderzoek achter kwam dat er al heel veel mooie projecten bestaan die een deel van mijn plan belichamen. Ik heb mijn plan daarom weer terug gebracht in de originele vorm; klein, toegankelijk en praktisch uitvoerbaar.

Het is mijn wens om vier kunstwerken met een tijdscapsule kern te realiseren in de 4 gebieden van Amsterdam West. Het betreft kunstobjecten die, i.o.m. gemeente, een geschikte locatie krijgen in de openbare ruimte EN i.s.m. alle Westbewoners vorm krijgen. Input, samenwerking en verbinding zijn essentieel om dit project te realiseren; van zowel enthousiastelingen en bouwers tot (on)ervaren kunstenaars en verlegen buurtbewoners met een bijzonder verhaal.

West heeft een rijke geschiedenis; Waarbij het gebied tussen Haarlem en Amsterdam (nu Haarlemmerweg) als 'tussengebied' haar sporen heeft achtergelaten als rauwe, kunst- en eigenzinnige buurt. Huidig West is uiteindelijk uitgegroeid tot een smeltkroes van zoveel prachtige culturen en bewoners met uiteenlopende achtergronden. Of je nu lang, kort of maar even in West woont; alle ervaringen en verhalen verdienen een bijzondere plek. Die plek is beschikbaar in een van de kunstwerken van 4 voor West!

Ik ben initiator van dit plan en zal o.a. als creatief verantwoordelijke de kunstwerken mede vormgeven; Maar het project is van iedereen die nu in Amsterdam West woont. Dat betekent dat ik per gebied wil samenwerken met iedereen die onderdeel wil zijn van een van de meest duurzame en verbindende kunstwerken van West.

Ook kom ik graag in contact met bewoners uit de vier West gebieden die hun bijdrage aan de kern - De Tijdscapsule - willen leveren. Hiervoor heb ik een open inschrijving met verkiezing in gedachten zodat de tijdscapsule kernen gevuld kunnen worden o.b.v. beleving van Westbewoners.

De kunstwerken zullen tevens 4 x per jaar (1 x per seizoen) dienen als startpunt van een (historische/kunst/natuur/ontmoetings-) wandeling door West.

Argumenten

Argumenten voor

Cindy Pielstroom | 27 juli 2020 13:08

fijn om te zien hoe het stadsdeel veranderd, wat er gebeurt en lekker buiten te zijn. Super ideeArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel