Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Social Couture Academy

Door: ann cassano
26 juli 2020

Een educatief brugprogramma voor vrouwen in het vak (meester)kleermaker/borduurster, samen met opleidingen, sociale ateliers en ontwerpers.

Het plan is een succes als vrouwen zich verder kunnen ontwikkelen en professionaliseren bij een erkende opleiding, als social ateliers de handen in elkaar slaan, als er een platform is voor gemigreerde expertise. 

We willen een samenwerking opzetten met sociale ateliers, community centers, beroepsopleidingen en ontwerpers in west. We willen een doorgaand leerpad opzetten door verbindingen te leggen, gezamenlijke middelen optimaal in te zetten, zodat vrouwen zich kunnen ontwikkelen in het vak. In kaart brengen van expertise die vrouwen hebben meegebracht vanuit hun land van herkomst.

We hebben hiervoor een locatie nodig voor lessen en workshops, een goede samenwerking met de gemeente, en subsidie voor onderzoek, het engageren van de verschillende partners zodat we brugprogramma kunnen ontwerpen.

Dit plan is bedoeld voor vrouwen uit West die zich willen ontwikkelen/ professionaliseren als (meester)kleermaker/borduurster.

Dit plan draagt bij aan kunst en cultuur in west. We willen mensen een kans geven zich te ontwikkelen in een ambacht, mensen die vaak obstakels op hun pad tegen komen. Zo democratiseren we wie kan bijdragen aan kunst en cultuur. We willen gemigreerde expertise en erfgoed herwaarderen, het verbinden aan mainstream design, wat leidt tot vernieuwing. We willen mensen laten kennismaken met onbekende maar rijke ambachtelijke tradities die migranten met zich mee brengen naar Nederland. 

Dit is een kans voor vrouwen om hun vaardigheden in op een hoger niveau te tillen. 

Het is een kans om samen te werken met fantastische ontwerpers, zoals Karim Adduchi.

Het is hoog tijd om te tonen wat voor uitzonderlijke tradities en vaardigheden mensen met zich meebrengen uit hun geboorteland. Hier is nog te weinig waardering voor en dat moet veranderen.

Ambachtelijke kennis uit ons land van herkomst mag niet verloren gaan. Deze kennis verdient gedeeld te worden: aan kinderen en kleinkinderen, aan Nederlandse buren, aan ontwerpers hier. 

 

Argumenten

Argumenten voor

Wensy Van Beeten | 27 juli 2020 11:44

mooi om zo kwaliteiten die er al zijn te verder te ontwikkelen en mensen generaties en hun culturen met elkaar te verbinden.Adrienne Moolenaar | 28 juli 2020 09:26

Een goede manier om ambachten/vaardigheden die uit onze samenleving dreigen te verdwijnen weer een kans te geven, culturen te verbinden, kwaliteiten verder te ontwikkelen en arbeidspersectief te vergroten. Dit zou veel meer en door het hele land gestimuleerd moeten worden.Argumenten tegen

Hartice Kara demir | 29 juli 2020 14:42

Ik ben helemaal voor de vrouwen voor uit te gaan.omdat vrouw opvoeden kinderen onze toekomst.als vrouw voor sterk zijn en zelfvertouwen hebben dan hele familie en maastschapij gelukkig mensen worden.volgens mij.groetjesLogin om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel