Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Straatstofzuiger: weg die peuken en microplastics!

Door: Julian Gijsen
26 juli 2020

Met een straatstofzuiger worden de straten van Bos en Lommer écht schoon en halen we schadelijke microplastics uit het milieu.

Een straatstofzuiger kan met kracht kleine afvaldeeltjes opzuigen. Het afval belandt in een kliko die op het karretje staat. Daarmee is het eindelijk mogelijk om sigarettenpeuken en kleine plastics zoals van piepschuim uit het milieu te halen, voordat deze bijvoorbeeld in het water belanden. Maar ook ladingen brood die door welwillende maar onwetende mensen neergegooid worden kunnen hiermee vroegtijdig weggehaald worden. Dat voorkomt ratten en maakt honden en vogels niet ziek.

Je kunt er zelfs hondendrollen mee opzuigen! Kortom: waar deze stofzuiger is geweest zal het schoner zijn dan ooit!

Het plan is om een kleine groep vrijwilligers te vormen die met regelmaat een rondje door de buurt doen en desgewenst getipt kunnen worden als ergens een berg piepschuim of dergelijke ligt. De stofzuiger staat in een met mooi, met planten begroeid tuinhuisje op de openbare weg. Daar zit ook een stekker in om hem op te laden. Ik ben reeds nagegaan of dit kan: Liander (de netbeheerder) kan dit aanleggen. De stroomkosten zijn verwaarloosbaar en kunnen door sponsoren en buurtgenoten gedragen worden.

Het kan een prachtige pilot zijn die er wellicht toe leidt dat de gemeente deze dingen in de hele stad laat rijden. De gemeente Den Haag doet dit al en naar ik begrepen heb zijn ze zeer tevreden.

Stem op mijn plan en samen maken we Bos en Lommer brandschoon!

Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

F.J. Bartels | 29 juli 2020 15:09

Ik ben bang dat sommige mensen nog lakser worden met het opruimen van hun troep: "het wordt toch wel opgeruimd".
Het zou mooi zijn als er (landelijk?) een verplichting komt voor het gebruik van een zak-asbak om peuken op straat te voorkomen.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel