Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Gratis planten voor geveltuinen overal in West

Door: Lieke V
26 juli 2020

Geveltuinen maken een straat gezelliger. De aanleg is gratis (dankzij gemeente), maar de beplanting ervan niet. Met dit plan nu ook!

Doel en Succes: Het doel is elke straat in West zo groen mogelijk te maken, door middel van zoveel mogelijk geveltuinen aan te vragen en te beplanten. Het plan is schaalbaar en zal afhangen van de subsidie die toegekend wordt, maar het liefst zouden we 500 meter aan geveltuinen erbij hebben in de buurt.

Plan van aanpak: Veel mensen weten niet dat je geveltuinen gratis aan kan vragen bij de gemeente, dit willen we actief gaan stimuleren met behulp van vrijwilligers. Zij zullen de aanvraag doen in samenwerking met de bewoner. Vervolgens kan met de subsidie uit Begroting West ook de planten gratis worden geplant met behulp van vrijwilligers.

Benodigdheden: Voor dit plan zijn er al 10 vrijwilligers in de buurt, die mee willen met de aanvragen, het ophalen en planten van de bloemen & planten. Geld is nodig om de bloemen en planten aan te kopen, en op bepaalde dagen een busje te huren (om daar de planten mee op te halen en af te leveren op juiste adressen). Idealiter is er ook geld om per paar straten een regenton aan te sluiten op de regenpijp (daar waar er ruimte is), zodat er genoeg water beschikbaar is om de geveltuinen te blijven bewateren zonder drinkwater ervoor hoeven te gebruiken.

Doelgroep: Dit plan is voor geheel West bedoeld, en de aanpak zal zich evenredig richten op elk deel van het stadsdeel. Aangezien iedereen van het straataanzicht kan genieten, knapt de hele buurt er van op en kan iedereen er van genieten.

Argumenten

Argumenten voor

Jannie Otto | 27 juli 2020 12:11

Dit brengt weer een beetje natuur terug in de stad, en leert ook kinderen wat natuur/groen is.Julie Blussé | 27 juli 2020 18:21

Heel fijn! Kunnen jullie dan meteen er ook voor zorgen dat de planten die gratis worden uitgedeeld insectenvriendelijk zijn? Hiervoor zou ik bijvoorbeeld Kwekerij Wiering (in Nieuw-West) of Sprinklr als partner aanraden. Dan slaan we twee vliegen in één klap.

Lieke V | 27 juli 2020 23:22

Hey Julie! Ik heb toevallig via Twitter ook al iemand die Paul Wiering aanraade. Heb hem vanmiddag al gemaild en hij gaat zeker helpen als er budget vrij komt. Perfect om met een lokale kweker te werken die gifvrij werkt!Christine Karman | 26 juli 2020 19:06

Hoe meer planten in de stad, hoe beter!frauke nijdam | 27 juli 2020 15:48

Hoe meer groen hoe beter,voor vogels insecten en mensenArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel