Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

The Green Wall van Bos en Lommer

Door: Annemarie Kruijer
26 juli 2020

Het paradepaardje van West; de Green Wall! Deze gevel bedekt met levend groen vormt een aantrekkelijke verbinding tussen BoLo en Nieuw-West.

De buurt is volop in ontwikkeling. Het (fiets)verkeer neemt sterkt toe tussen de woonwijk Bos en Lommer en de Kolenkitbuurt; maar de verbindingsweg aan de Leeuwendalersweg, wat dient als doorgang van de grensgebieden West naar Nieuw-West, kan aantrekkelijker en beter worden gemaakt.
 
Vanuit het thema ‘Groen en Duurzaam’ kan het woon/winkelgebied rondom Bos en Lommerplein worden benadrukt als een mooie, groene en duurzame verbinding en daarmee nog beter aansluiten op de ontwikkelingen en (gemeentelijke) plannen. Een prachtige upgrade van de buurt!
 
Geïnspireerd door het project ‘Amsterdam Rainproof’ waarbij tegels vervangen worden door planten, dachten wij: kan dit niet ook verticaal? Andere grote steden in Europa zijn al volop in ontwikkeling met de zogeheten ‘green walls’. 
 
Een groene gevel aan het Bos en Lommerplein kan niet alleen als een aantrekkelijke afscheiding tussen woon-en winkelgebied dienen, maar draagt ook positief bij aan klimaatbeheersing. Met meer planten in onze wijk verbetert het ecosysteem en biodiversiteit, blijft de stad in de zomer koeler, regenwater loopt beter weg én het vangt fijnstof op van de naastgelegen A10. 
 
Naast de visuele verbetering van de wijk, is het bewezen dat vergroening in de wijk een positief effect op bewoners en bezoekers heeft. Een win-win situatie voor iedereen!


Argumenten

Argumenten voor

Lieke V | 26 juli 2020 19:32

Staat een stuk mooier en goed voor de lucht, win win!Rob van Raamsdonk | 26 juli 2020 20:28

Omdat het een betere uitstraling heeft en bijdraagt aan een groener AmsterdamWillem Kruijer | 26 juli 2020 21:59

Ruime appartementen, mooie binnen tuin, dicht bij winkelsJulie Verschure | 26 juli 2020 22:22

Sowieso mag er veel meer groen in bos en
Lommer komen! Er is nu teveel beton/steen!Hennie Hooijer | 26 juli 2020 23:40

Alle beetjes helpen om klimaatopwarming tegen te gaan!.. en de stemming verbetert door groen, het geeft rust!Wensy Van Beeten | 27 juli 2020 13:38

Ik ben heel erg voor veel meer meer groen in onze stedelijke omgeving! Meer groen = meer vogels=meer insecten= meer welzijn voor mensen in de buurt!Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel