Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Buurtlicht

Door: Tanja Topalovic-Henn
25 juli 2020

Buurtlicht wil bewoners, kunstenaars, en organisaties in het licht zetten en verbondenheid stimuleren op een kleurrijke en eigenwijze manier

Die buurt met al z'n doelgroepen in beweging brengen, uitnodigen en verleiden tot iets nieuws vormt is een belangrijke drijfveer. Buurtlicht is buurtkunst en cultuur met een groot ogenmerk op verbondenheid en de gezonde tint van een wandeling. Het is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. 

Inhoudelijk heeft Buurtlicht kunst uit alle disciplines, historische foto’s, portretten van bewoners en organisaties te bieden. Maar ook dierenliefhebbers en kinderen komen niet te kort om zich bij het “vuurtje op straat” de handen te gaan warmen. Voor internationaal dierendag 4 oktober geeft het de eerste Dieren Route.

Buurtlicht wil een breed scala aan lokale kunstenaars en andere actieve bewoners de mogelijkheid geven zich aan de buurt te presenteren. In een woord: lichtbestuiving! 

Bezoekers krijgen op verrassende wijze een blik op het aanbod in de wijk en komen mogelijk op plaatsen waar ze anders aan voorbij zouden gaan.  
De diversiteit aan locaties en deelnemers vormt een setting waarin alle buurt bewoners en -organisaties elkaar leren kennen en kunnen ontmoeten.

Buurtlicht Routes zijn een combinatie van kunstzinnige creativiteit, gezelligheid en informatie. Tegenover die 'onzichtbare' gezelligheid plaatst Buurtlicht juist de zichtbaarheid en de mogelijkheden van het licht. 
Uitnodigend, inspirerend en verbindend zijn de pijlers van deze lichtmanifestatie.                                                                                                                                                                                               
Er is een Valentijns Route, een Kunst Route en een Historie Route. Buurtlicht wil de routes in 2021 zelf uitvoeren met een kerngroepje en vrijwilligers.  Buurtlicht kan verder groeien door alle buurten van Amsterdam West.
Zie www.buurtlicht.nl  en www.buurtkunstlichtroute.nl

Buurtlicht routes zijn ook in coronatijden uitvoerbaar omdat ze  buiten plaats vinden.

Argumenten

Argumenten voor

P de Haan | 26 juli 2020 15:25

Een verrijking voor de buurt.!Max Leijten | 26 juli 2020 19:58

Meer gezelligheid in de buurt.Janny Stappers | 29 juli 2020 08:25

Zorgt voor een fijne sfeer in de buurt. Geweldig idee en fraaie uitvoering. Kan met en zonder thema. Erg goed ideeArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel