Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Spelen is leven

Door: Monika Stepak
24 juli 2020

Verbinding in de buurt door middel van sociaal circus, met optredens van jonge, lokale artiesten. Ontdek nieuwe life skills en kunst!

De glimlach van een kind is de mooiste verbinder! Wij staan te popelen om een sociaal circus te organiseren, waarbij kinderen optreden voor mensen uit de buurt. Voor mensen die verlangen naar sociale verbinding en kunst, maar daar weinig toegang toe hebben.
Spel als verbinder
De kinderen ontplooien zich lichamelijk en geestelijk tijdens onze workshops. Zo kunnen ze zelfverzekerd en met plezier het podium opgaan om hun kunsten te tonen. Bij het optreden maken de kinderen spelenderwijs verbinding met het publiek en laten ze stralen.
Maandelijkse artistieke circusworkshops
In het jaar 2012 creëren we twee groepen: kinderen en adolescenten. Iedere maand volgen ze artistieke circusworkshops. We bouwen aan vaardigheden zoals jongleren, (lucht)acrobatiek, yoga,  dance,  street art, dj’en en zelfverdediging. Maar ook aan presentatie en samenwerking.
Zo worden ze klaargestoomd om samen een prachtige show te organiseren, waarin verschillende kunstvormen samenkomen.
Vier shows voor buurtgenoten
We organiseren vier optredens, verdeeld over het jaar, die gratis toegankelijk zijn voor de buurtgenoten. Met behulp van lokale organisaties en sociale projecten hopen we vooral mensen te bereiken die zich eenzaam voelen of financieel minder ruimte hebben voor kunst en cultuur.
We hebben een zetje nodig
We hebben een netwerk van geweldige workshopbegeleiders en al aardig wat materiaal tot onze beschikking. Wat we nog nodig hebben om dit plan te verwezenlijken is budget voor o.a. een vergoeding voor de werkzaamheden, de locatie, extra materiaal en de organisatie van de shows.
Sociaal circus
We willen de overtuiging onderuithalen dat kapitaal alleen bestaat uit geld. Kapitaal is ook de toegang tot kunst en cultuur, sociaal contact, een positieve houding van inclusiviteit en respect voor anderen en erbij horen. Sociaal circus kan hierbij helpen.
Sociaal circus zet circuskunst in voor sociale rechtvaardigheid en welzijn. Een spectaculaire manier van verbinding. Help ons onze droom te verwezenlijken!Argumenten

Argumenten voor

yvette habets | 26 juli 2020 20:12

Een prachtig plan betrokken op individualiteit, playfullness, ontwikkeling van samenwerking en verbinding onderling ( van de kinderen en hun begeleiders) en dan naar de omgeving/ buurt toe. Bovendien breekt de openheid en blijheid van kinderen soms lang gesloten delen van het hart open bij anderen.al is het maar voor het moment; de fijne ervaring blijft.josje pollmann | 26 juli 2020 23:53

geweldig plan om kinderen uit de buurt te betrekken en zo verbinding in de hele buurt te maken door oefening en creativiteit!Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel