Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Jong Kapitaal voor laaggeletterden

Door: Eline Antonia-Binkhuysen
24 juli 2020

Jongeren uit het stadsdeel West van Amsterdam halen laaggeletterden en analfabeten uit hun isolement en bedenken creatieve oplossingen.

Wat willen we met het plan bereiken?
In eerste instantie willen we jongeren uit stadsdeel West actief betrekken bij maatschappelijke thema´s binnen het platform ‘De kracht van Jong Kapitaal’. Daarnaast willen we jongeren aanmoedigen om vernieuwende ideeën in te brengen voor maatschappelijke problemen, zodat deze een nieuwe impuls kunnen krijgen die vanuit andere invalshoeken worden bekeken. De ideeën die de jongeren hebben bedacht worden uitgewerkt door stichting Coloured Circle en worden eveneens aangeboden aan de gemeente Amsterdam.

Hoe willen we dat gaan doen?
De eerste aftrap van het project wordt in de vorm van een documentaire weergegeven, die de jongeren zelf gaan maken onder professionele begeleiding.

Wat hebben we ervoor nodig?
Hiervoor hebben we financiële middelen nodig.

Voor wie?
Jongeren uit West uit verschillende disciplines die laaggeletterdheid binnen hun wijk onder de aandacht brengen. 
 
Hoe draagt het plan bij aan het door ons gekozen thema?
Het project dekt meerdere thema´s. We kunnen het op diverse vlakken onder de aandacht brengen bij onder meer jongeren, gemeente, beleidsbepalers, onderwijsinstellingen etc. Tenslotte beogen we een positieve bijdrage te leveren aan minder eenzaamheid, minder sociaal isolement, verbinding en minder laaggeletterdheid via de bedachte oplossingen door de jongeren.
 
Wat maakt het plan vernieuwend en onderscheidend?
We zetten binnen dit project Jong Kapitaal in om een positieve verandering teweeg te brengen voor laaggeletterden binnen het thema ´armoede en eenzaamheid´. 
We moedigen de jongeren aan om mee te denken over maatschappelijke relevante thema’s.  Het project creëert bewustwording bij jongeren over maatschappelijke issues binnen hun wijk. Eveneens doen ze ervaring op om oplossingsgericht aan maatschappelijke thema’s te werken. Argumenten

Argumenten voor

Lieke V | 26 juli 2020 19:32

Belangrijk thema wat zeker meer aandacht verdiendcorrie hagenaars | 28 juli 2020 14:50

Iedereen is het meer dan waard om zich te ontwikkelen ook al heb je minder kansen gekregen.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel