Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Mensen ontmoeten & Gezellig samen kleding ruilen.

Door: Mignon van Ingen
24 juli 2020

Op verschillende locaties in West gezellig en laagdrempelig samen kledingruilen. Mensen ontmoeten & gratis je garderobe vernieuwen.

Op verschillende locaties verspreid over het hele stadsdeel West, zoals huizen van de buurt, kleine theaters en in de open lucht, gezellig en laagdrempelig samen kledingruilen. 
Nieuwe mensen ontmoeten, gratis je garderobe vernieuwen en ook nog eens duurzaam!

Er zullen ruilfeesten voor kinderkleding komen, voor grote maten, sport & vrijetijdskleding, ‘nette’ kleding, feestkleding, winter of juist zomerkleding.

Hoe gaan we dit doen? 
Wij organiseren een ruil event, samen met vrijwilligers, zetten rekken met kleding neer, om alvast wat te ruilen te hebben voor de vroegkomers. We maken een intake en check out balie. Ook staat er wat te drinken klaar voor bezoekers, de DJ start de muziek, de styliste, kapper, fotobooth of wat we verder aan randprogrammering hebben staan klaar en de bezoekers komen binnen om lekker te ruilen.

Dit plan is voor jong, oud, fashionista's, modeste moslima's, minima, yuppies, crea Bea's, handige Harry’s en bakfietsmoeders ontmoeten elkaar. 

Overgebleven kleding wordt gesorteerd en gebruikt voor een volgend ruilfeest, voor creatieve activiteiten, gaat naar een goed doel of  uiteindelijk de grote groene textielbak in.

*Op zaterdag 18 juli hebben we een eerste Corona proof kledingruilfeest gehouden. Alles met 1.5 m regel, looprichtingen en sanitatie station. Buiten bij en met de Havelaar, het was een groot succes*

Kledingruilen = Goed voor de sociale cohesie, je portemonnee en het klimaat.

https://www.facebook.com/kledingrecyclefestival/
 
 
 ♥RE-MEMBER: RE-DUCE, RE-USE-RE-CYCLE ♥

Argumenten

Argumenten voor

Bella langestraat | 25 juli 2020 00:22

Een goed initiatief en vooral in deze tijd waarin mensen in isolement kunnen raken. Goed om laagdrempelig elkaar te ontmoeten, kleding ruilen, een koffiepraatje en het gezellig te hebben. Verbinden/doen en meedoen!Meikina Wilgenkamp | 25 juli 2020 17:01

Goed voor de mens,goed voor het portemonai en het klimaat!Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel