Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

FILM GESCHIEDENIS SPAARNDAMMERBUURT

Door: Ton Heijdra
24 juli 2020

De geschiedenis van de Spaarndammerbuurt is interessant om vast te leggen in een film.

De Spaarndammerbuurt is een buurt in verandering. Ooit was het een geïsoleerde arbeiderswijk aan de rand van de stad, nu ligt de buurt  centraal tussen nieuw aangebouwde wijken.  Er zijn nog mensen die een deel van de oude geschiedenis mee hebben gemaakt. Daarom is het goed om hun verhaal  in een film vast te leggen. Daarnaast zijn er ook bewegende en stilstaande  beelden van vroeger die als ze in een goed kader geplaatst worden, een nieuwe boeiende kijk op de buurt geven. De geschiedenis van de Spaarndammerbuurt is met name interessant omdat veel bewoners zich in het verleden hiervoor hebben ingezet. Het was een strijdbare buurt, waar verschillende bevolkingsgroepen met elkaar samenleefden. 

De film heeft als doel om de huidige bewoners bewust te maken dat bewoners in het verleden de buurt samen vorm hebben gegeven. De film moet mensen ook trots maken op wat bewoners in de geschiedenis allemaal bereikt hebben.

Het is belangrijk dat het een goede film wordt. Daarom moet die professioneel gemaakt worden. De film gaat over de geschiedenis maar moet wel passen in de huidige tijd. Dat betekent een snelheid en vaart die kijkers aantrekkelijk vinden.  Daarom moet er ook een budget zijn die het mogelijk maakt om een professionele filmbedrijf in te huren.  Ik ga ervan uit dat de film niet langer duurt dan  maximaal 25 minuten.

Het verhaal over de Spaarndammerbuurt is zeker ook interessant voor mensen van buiten de wijk en de vele toeristen die jaarlijks de Amsterdamse School komen bekijken. Daarom is het goed om naast de Nederlandse versie ook een Engelse versie uit te brengen.

Argumenten

Argumenten voor

Lenie van Dongen Heijdra | 25 juli 2020 11:46

Het heden bestaat slechts door het verleden Daarom is het heel belangrijk dat we ons verleden kennen en dat het voor onze toekomst wordt vastgelegdRia rijnders vlaar | 25 juli 2020 11:05

ik heb mijn jeugd doorgebracht in de Spaardammerbuurt
Heel veel fijne herinneringen heb ik aan die tijd dat ik daar gewoond heb
clubhuis het anker waar we veel vertoefde Brediusbad met vriendinnen
De school waar ik opgezeten heb
Denk nog vaak met veel plezier terug aan die tijd dat ik
daar woonde met mijn ouders.Rinus Vlaar | 28 juli 2020 13:20

Ik ben voor want ik heb een fantastisch mOOie (en ook minder mooie) jeugd gehad in De Spaarndammerbuurt. Perfect gesitueerd naast de Polder met Boer Sjors, de Havens, de Houthaven en vlak bij het Centrum. Hele fijne, aparte en minder fijne Buurtgenoten. Ik had mij niet beter kunnen wensen. Ode aan mijn Opa Martin Vlaar -zie Martin Vlaar kade- Communist, medeorganisator van de Februaristaking, behartiger voor Sociale huren en de belangen van de buurt.Hans de Lau | 29 juli 2020 15:17

Ik ben voor elke film over de geschiedenis van Amsterdam.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel