Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

De Verborgen Schatten van West (Kunst Speurtocht)

Door: Alexander Gierholz
24 juli 2020

Een speurtocht langs de bijzondere plekken van Amsterdam West. Vind special munten waarmee na afloop geboden wordt op lokale kunst.

Doelen

Ontdekkingsreis door de buurt. We bieden mensen de mogelijkheid geven om Amsterdam West met nieuwe ogen te bekijken en hun langs minder bekende plekken en initiatieven leiden.

Lokale kunstenaars ondersteunen. We brengen buurtbewoners in contact met lokale kunstenaars.

Een nieuwe perspectief op de kunst. Veel mensen kennen kunst alleen van musea. Wij willen iedereen de ervaring bieden om met een kunstveiling mee te doen en een kunstwerk te kiezen om mee naar huis te nemen. 


Hoe?

Wij gaan een kunst-speurtocht organiseren. Munten met waardes tussen de 1 - 100 worden verstopt in Amsterdam West. Gedurende de dag krijgen de deelnemers aanwijzingen om deze munten op te sporen. Na afloop van de speurtocht kunnen de deelnemers hun gevonden munten gebruiken om tijdens een luchthartige veiling op kunst van lokale kunstenaars te bieden.


Wat is nodig?

Wij zijn een spel ontwerpstudio gevestigd in Bos en Lommer. Wij kunnen het ontwerp en de productie zelf uitvoeren.  Dit houdt o.a. in dat we: de buurt in kaart brengen, een system voor de aanwijzingen ontwerpen,  munten laten maken, een website maken voor om in te schrijven en een de veiling organiseren.

Daarnaast willen we lokale kunstenaars een bescheiden vergoeding voor hun bijdrage bieden. 


Voor wie?

Het evenement is een ideale activiteit voor families of vriendengroepen en geschikt voor alle leeftijden. Ze kunnen er samen op uittrekken Amsterdam West te verkennen en de samen zoveel mogelijk verborgen munten op te sporen. Deelname aan de speurtocht is gratis dus iedereen kan meedoen.

Na het evenement kan de speurtocht eventueel verder aangeboden worden voor iedereen die de buurt willen ontdekken (zonder munten en veiling).


Conclusie

Het evenement zal mensen uit de buurt bij elkaar brengen en hun dichter bij de lokale kunst en kultuur brengen. Lokale kunstenaars krijgen extra aandacht voor hun kunst en een steuntje in de rug door een vergoeding voor hun bijdrage. 

Argumenten

Argumenten voor

Sander van Asseldonk | 24 juli 2020 16:45

Kunst brengt blijvend plezier en mentale gezondheid voor diegene die het heeft. Vaak wordt het voordeel en waarde van de kunst echter over het hoofd gezien of vergeten. Zeker als men weinig te besteden heeft is het aanschaffen van kunst niet iets waar men aan denkt. Kunst wordt iets dat men alleen kent vanuit het museum. Mensen de kans geven om zelf 'gratis' te laten bieden op kunst en een kunstwerk dat ze aanspreekt mee naar huis nemen zet dit perspectief op zijn kop.Martien van Asseldonk | 24 juli 2020 17:20

We have art, Nietzsche said, so that we will not perish by the truth... Humanity in the universe.. it is easy to despair and feel ultimate small. There is humility in submission, and tenderness. But for me, who have a hearth and mind too small too encompass the whole of this creation, I seek consolation in the words of Nietzsche.modeste van der Wal | 24 juli 2020 17:29

Verbinding is altijd goed, spelenderwijs elkaar en de wijk ontdekken.Marieke Van Asseldonk | 24 juli 2020 18:32

Naast de redenen die al genoemd zijn, deze heren verstaan hun vak. Ze zijn zeer ervaren en kundig in hun ontwerpen van prachtige artistieke games.Mieke Raaijmakers | 24 juli 2020 20:37

De toekomst samen delen.
In leven en in kunst, dat is de kunst.henrie van den oever | 25 juli 2020 10:59

Een actieve buurt is verbinder tussen mensen en verhoogt het wij samen gevoel enorm. Oftewel, breng weer ouderwetse Amsterdamse gezelligheid en verbondenheid terug in je wijk, stadsdeel!Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel