Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Zero Waste Kas bij I can change

Door: Stephan van Dijk
23 juli 2020

Zero Waste Kas Ontmoeten, doen en leren over duurzaamheid en circulariteit in de groene oase van I can change the world with my two hands.

De Zero Waste Kas is een plek om elkaar te ontmoeten en te leren over duurzaamheid en circulariteit. Hier kun je meedoen aan en leer je alles over het sluiten van lokale kringlopen en duurzame voedselproductie. Door te laten zien wat kan, en de mogelijkheid om mee te doen leren jong en oud op een leuke en laagdrempelige manier hoe ze kunnen bijdragen aan een gezonde en circulaire stad.
De Kas wordt ingericht als een multi-functionele ontmoetings-, werk- en presentatieruimte. Voor en door iedereen. Op een aantal gebieden waar I can change veel ervaring heeft opgebouwd, zoals composteren, komt er een spreekuur en uitwisselingsbijeenkomsten tussen groen-initiatieven die met hetzelfde thema bezig zijn of aan de slag willen gaan.
De Kas biedt ruimte aan (buurt)bewoners en organisaties om hun verhaal te vertellen, samen de handen uit de mouwen te steken en elkaar te inspireren.

De Kas komt op het 1200 m2 grote binnenterrein van I can change te staan. Daar kunnen Amsterdammers al sinds 2013 ervaren wat er mogelijk is op het gebied van lokale voedselproductie, composteren en regenwater opvang voor irrigatie.

Deze aanvraag wordt gezamenlijk gedaan door I can change en De Gezonde Stad. Samen zijn zij het project 'van Afval naar Oogst' gestart en vanaf september gaan zij andere groenprojecten in de stad begeleiden om ook een 'van Afval en Oogst' op te zetten. De Kas zal tevens gebruikt worden als onderzoekslab voor dit project.
Voor andere circulaire educatie-projecten onderzoeken we samenwerkingen met interessante partijen zoals Stars are circular.

We gaan op het terrein van I can change een kas van 3 bij 8 meter neerzetten. Deze komt naast en wordt verbonden met de bestaande schuur van dezelfde afmeting. De kas zelf wordt duurzaam en groen, en daarmee ook een voorbeeld hoe je betaalbaar een verantwoorde ruimte kunt bouwen, inclusief composttoilet, regenwaterfilter en groene stroom. Een gedeelte van het budget zullen we gebruiken om in 2021 een programmering te draaien.


Argumenten

Argumenten voor

s bijman | 24 juli 2020 09:46

De tuin trekt steeds meer en meer mensen. Het idee achter de tuin werkt getuige de steeds grotere inzameling van compost. Mensen in de buurt willen hun steentje aan een goede wereld bijdragen. Met de kas kunnen nieuwe initiatieven een plek krijgen om het bereik aan mensen nog groter maken.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel