Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

You on Stage

Door: Gary Feingold
23 juli 2020

You on Stage biedt een podium voor muzikanten, dansers, storytellers en andere (podium)kunstenaars uit West.

Stadsdeel West kent talloze muzikanten, dansers, storytellers en andere (podium)kunstenaars van alle leeftijden en afkomsten. Veel van hen zoeken een podium om hun kunst aan het publiek te laten zien.

De kosten om een theater te huren zijn vaak hoog. Dit maakt het voor amateurs en semiprofessionals onmogelijk om hun talenten naar een groter publiek te brengen. Met dit project willen wij een laagdrempelig maar toch professioneel ingericht podium bieden aan amateur en semiprofessionele kunstenaars uit Stadsdeel West om hun kunst te laten zien aan familie, vrienden en het grotere publiek. 

Wij bieden een maandelijks open podium, gebruikmakend van de OBA of Cafe Belcampo. Voor optredens met een groot publiek (70 toeschouwers) kan OBA-ruimte gebruikt worden. Voor kleinere optredens (25 toeschouwers) wordt het entresol van Cafe Belcampo gebruikt. Per avond is er ruimte voor vier tot acht korte optredens. Voorafgaand aan de voorstelling eten de artiesten met elkaar aan een grote tafel (met 1,5m. afstand). Na afloop zal de bar open zijn, zodat artiesten en publiek met elkaar in contact kunnen komen, ideeën kunnen bespreken en plannen kunnen maken.

Voor het plan hebben wij budget nodig voor organisatiekosten, om deelnemers te werven, om zaalhuur te betalen en om voorstellingsmedewerkers te betalen. Wij willen een programmacommissie, bestaande uit buurtbewoners met enige artistieke ervaring/achtergrond, samenstellen, die de aanmeldingen leest en over de programmering beslist. 

Het plan is bedoeld voor 1. amateurs en semiprofessionele podiumkunstenaars die hun talenten willen laten zien en 2. buurtbewoners die een gezellige en betaalbare avond uit willen.

Door een open podium te bieden, creëren wij een laagdrempelige ontmoetingsplek voor artiesten en buurtbewoners. Zo wordt cultuur voor iedereen toegankelijk en ontstaat een dialoog tussen mensen uit de buurt.

Geef je buren een kans om hun talenten te laten zien tijdens You on Stage!


Argumenten

Argumenten voor

Jordi Ribot Thunnissen | 24 juli 2020 09:29

Ik ben voor initiatieven die opkomende makers de kans geven om hun werk te tonen. Diverser cultureel aanbod is belangrijk. Laagdrempelige kunstvormen zoals storytelling maken het mogelijk dat ook amateurs de stap wagen om op het podium te staan. Het delen van verhalen maakt de samenleving sterker.Mark Winstanley | 25 juli 2020 14:02

Graag kom ik in contact met je Gary omdat wij ook buurtbudget hebben aangevraagd voor Zuid en eventueel tryouts zouden willen spelen in West. Hartelijke groet mark - contact via www.Qetc.nlArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel