Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Onvertelde verhalen over het Westen

Door: Andreia Nunes da Silva Bessa
23 juli 2020

Oude en nieuwe verhalen van veerkracht van Amsterdam-West opgraven met behulp van fotografie, theater en cartografie.

Zou het niet mooi zijn om verborgen, inspirerende verhalen van bewoners te vinden en te leren van de geschiedenis van Amsterdam-West en die te kunnen delen?
 
Wij geloven in de kracht van verhalen vertellen. Verhalen activeren onze verbeeldingskracht en empathie. Het moedigt ons aan om relaties te leggen met anderen. Bovendien heeft dit project het potentieel om de identiteit van Amsterdam-West op te bouwen als een diverse buurt met spannende verhalen.
Kunst en cultuur zijn zowel een prachtig hulpmiddel als een krachtig product. Onze missie is om kunst en cultuur naar een breder publiek te brengen, terwijl we werken aan het overwinnen van de collectieve uitdagingen die de bewoners van Amsterdam-West voelen. 
 
Om hieraan te werken, stellen we een multidisciplinaire artistieke benadering voor die tools als photo-voice, theater en performative walking zou bevatten. We zullen samen die artistieke technieken verkennen en verschillende verhalen uit onze buurt verzamelen.
Vervolgens beslissen we in een collectief proces over een performatief stuk dat voor het publiek toegankelijk zal zijn. Het proces, onze werk en andere relevante elementen die worden verzameld, zullen deel uitmaken van een kleine zine-publicatie die wordt verspreid via onze website.
 
Tijdlijn 2021:
Jan/Feb - Outreach, open call en groepsvorming. We moedigen een diverse groep aan qua genderuitdrukkingen, achtergronden, leeftijd (+18) en talen. Groepsgrootte is ongeveer 20 deelnemers. We verwelkomen vooral deelnemers met een migratieachtergrond.
Maart/Okt. - onderzoek, verhalen verzamelen en de voorstelling maken. De sessies vinden tweemaandelijks plaats, in een gemengde vorm - openlucht, in de studio en online, afhankelijk van de omstandigheden. 
Nov. - tentoonstelling / optreden in de OT301 en publicatie 
Dec. - rapportage en verspreiding van de resultaten.
 
Als je geïnteresseerd bent in een van deze artistieke tools, in groepsprocessen en in het ontdekken van nieuwe verhalen uit je buurt, stem dan op dit project!


Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel