Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Kijk ons in West

Door: caro bonink
23 juli 2020

Fotoproject voor 60 tot 100 jarigen. Samen de basis fototechnieken leren, de eigen leefwereld fotograferen en samen foto's bespreken.

Kijk ons in West

Fotoproject voor 65 tot 100 jarigen. 

Woon je in Amsterdam West, ben tussen de 65 en 100 jaar, heb je een telefoon, tablet of smartphone en wilde je altijd al (beter) leren fotograferen? In het fotoproject ‘Kijk ons in West’ van fotograaf Caro Bonink is dit het komende jaar mogelijk in Huis van de Buurt De Boeg in West. 

Vind je het ook leuk om jouw dagelijks leven, jouw vrienden en familie op de foto te zetten en de foto’s samen met anderen te bespreken? Doe dan mee aan ‘Kijk ons in West’.

Je krijgt samen met andere buurtgenoten uit West gedurende een periode van 6 maanden les in de basistechnieken en daarnaast persoonlijke begeleiding van Caro. Je leert niet alleen alles over fotografie maar je gaat elkaar ook beter leren kennen door samen naar elkaars foto’s  te kijken en te luisteren naar het verhaal achter de foto.

Na zes maanden worden de beste foto’s verzameld en worden de ouderen gefilmd, waarbij zij hun verhaal bij de foto’s vertellen. Dit maakt de doelgroep voor andere bewoners zichtbaar in West. De film kan via YouTube (zie voorbeeld Kijk in de Pijp) vertoond worden. Als kers op de taart worden de foto’s tentoongesteld in Huis van de Buurt de Boeg waarbij buurtgenoten, familie en vrienden welkom zijn. 

Vragen
Wat wil je met het plan bereiken?
Ouderen in West zichtbaar maken door hun eigen fotografie en met elkaar te verbinden in foto's en verhalen
Hoe wil je dat gaan doen?
Fotolessen geven inclusief persoonlijke begeleiding, samen foto's bespreken en de verhalen erachter delen.
Wat heb je voor je plan nodig?
Circa 20 ouderen in de leeftijd van 60 tot 100 jaar.
Les- en expositieruimte in Huis van de buurt de Boeg
Voor wie is je plan bedoeld?
Zelfstandig wonende eenzame en niet eenzame ouderen tussen de 60 en 100 jaar die elkaar op weg willen helpen met het fotograferen van hun eigen leefomgeving
Hoe draagt het plan bij aan het door jou gekozen thema:
Ontmoeten, samen leren, en zichtbaar maken van deze kwetsbare doelgroep door hun eigen foto's en verhalen.

Argumenten

Argumenten voor

Lucy Lambriex | 23 juli 2020 16:38

De foto bij dit plan maakte me meteen vrolijk. Wat een fijn project. Ik ben zelf fotograaf én werk met ouderen dus ik weet hoe mooi fotografie kan werken als verbindend middel. Perfect om ouderen letterlijk zichtbaar te maken, ook door hun verhalen te delen. Ontzettend leuk om ouderen te leren fotograferen ook. Veel succes!Wensy Van Beeten | 23 juli 2020 17:25

Juist goed om deze doelgroep en verhalen een gezicht te geven!!!Janet Moerdijk | 24 juli 2020 08:31

Samen serieus mooie dingen maken maakt blij. Caro Bonink is een inspirerende en talentvolle kunstenaar. Dit gaat ongetwijfeld ook een prachtige eind-tentoonstelling opleveren.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel