Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Beeldengalerij Roos van Dekema

Door: bob waardenburg
22 juli 2020

Een beeldengalerij met beelden van 16 Amsterdamse kunstenaars op het fietspad tussen de sportvelden van A.V.V. Sloterdijk en de A10

Tussen de A10 en de sportvelden van A.V.V. Sloterdijk staan 16 lege sokkels op een strook gras naast het fietspad. In betere tijden waren deze sokkels bomen. Nu zijn ze omgehakt en wachten ze op een nieuwe kruin.

Ik wil 16 Amsterdamse kunstenaars opdracht geven 16 beelden te maken. Eén voor elke sokkel langs het fietspad dat de Kolenkit verbindt met de Haarlemmerweg. 16 beelden die de fietser uitzwaaien op zijn tocht naar het centrum van de stad of het station. 16 beelden die de fietser verwelkomen thuis in West.

De Kunstenaars zullen allemaal een vergoeding krijgen in overeenkomst met de richtlijn kunstenaarshonoraria.

Stem op dit plan om een kille doorgangsweg op de rand van Amsterdam West te transformeren in een beeldengalerij waar de buurt trots op is en die de buitenstaander verwelkomt op indrukwekkende wijze.


Argumenten

Argumenten voor

Naomi Yasuda | 22 juli 2020 18:13

De toegang tot de stad wordt aan deze kan van West steeds mooier. Langs dit nieuwe fietspad staan de dode bomen er toch wat verloren bij. Inderdaad prachtige sokkels zoals beschreven in dit plan.marcia nolte | 22 juli 2020 19:23

Super mooi idee. Deze verbinding wordt steeds vaker gebruikt, maar voelt nog niet geheel prettig of aantrekkelijk. In de toekomst zal deze route tussen nieuwbouw projecten sloterdijk I,II en de stad nog veel meer gebruikt gaan worden. Het lijkt me een fijne en inspirerende manier om voortaan deze route te nemen en zo de stadsdelen met elkaar te verbinden.
Ook een mooi plan om op deze manier kunstenaars te steunen in corona tijd.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel