Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Buitenbios Wachterlied

Door: Silvester de Ruig
21 juli 2020

1x per maand 3 filmklassiekers van mei t/m sept in een buitenbios op het afgesloten parkeerterrein naast het Wachterliedpaviljoen.

Buitenbios Wachterlied op het Wachterliedplantsoen is van mei t/m september elke laatste zondag van de maand gratis toegankelijk voor een ieder uit de buurt. We draaien eens per maand 3 onvergetelijke filmklassiekers op basis van één thema op het scherm van onze zonnige Volkswagen T2 Ledschermbus. De buitenbios is 'silent', op iedere stoel ligt een koptelefoon klaar.  
De thema's spreken verschillende doelgroepen aan; op die manier proberen we een ieder in de buurt te bereiken. De 5 filmthema's zijn: Food, Freedom, Coming of age, Music en Outsiders. Bij het thema food zullen er tijdens de film hapjes uitgeserveerd worden die aansluiten bij de betreffende films, bij het thema Freedom kun je denken aan films als bijvoorbeeld Easy Rider (1969) , Into the Wild (2007) of The great Escape (1963). Taxidriver  (1976), maar net zo goed Amadeus (1984) of het prachtige Italiaanse postbodeverhaal Il Postino (1994) zijn voorbeelden van films in de categorie Outsiders. Coming of age? Denk aan instant-klassieker Boyhood (2014), waarin de acteur in deze film werkelijk opgroeit (de opnames duurden 12 jaar), aan tachtiger jaren pareltjes als Stand by Me of The breakfast Club, maar ook aan het tijdloze verhaal van Rebel without a cause (1955) met James Dean. Met de categorie Music mikken we op vertoning van een of twee legendarische concerten uit de sixties, seventies of eighties, en een film als bijvoorbeeld het Ierse The Commitments (1991). 
De films zullen op kwaliteit en zeggingskracht worden uitgekozen. Er zal bij enkele films een explicateur aanwezig zijn om de klassieker vooraf te duiden in de context van toen. Ook is er na de late middagfilm onder het genot van een hapje en een drankje de mogelijkheid tot napraten.

Buitenbios Wachterlied is een samenwerkingsverband tussen het Wachterliedpaviljoen en Stichting De Filmklassiekers. Een sfeervolle en coronaproof manier om buurtgenoten een leuke dag te bezorgen en met elkaar in contact te brengen.  

Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel