Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

De Buurt als LevensLab voor mens, natuur & cultuur

Door: Marjolein Baars
20 juli 2020

Het LevensLab draagt bij aan de natuurlijke & sociale samenhang in West. Van & met elkaar leren. Creatief, met ZIN & praktisch.

Samenhang, eigenheid, divers en inclusief
In 2021 willen we een LevensLab in West starten. De tuin van De Kempenaerstudio wordt het groene, educatieve en creatieve onderzoekscentrum
Daar bouwen we een CompostLab, een WaterLab, een GroeiLab en een Bijen, Vlinder en VogelLab. We gaan composteren, water opvangen, uitzoeken welke soort grond, bloemen, planten of bomen bijdragen aan diversiteit en kleurrijkheid van onze natuurlijke medebuurtbewoners zoals wormen, bijen, vlinders en vogels. Door de buurt als 1 leefgebied te benaderen en te verbinden via gevel- en binnentuinen, balkons en daken ontstaat meer natuurlijke samenhang. 
 
Een Levenslustige, creatieve, groene en integrale aanpak vanuit ZIN!
Iedereen die ZIN heeft, is welkom! We gaan voor divers, inclusief, kleurrijk en alle leeftijden. Samen verfraaien we de buurt en leren elkaar op een andere manier kennen. 
 
Het CreatiefGroenLab boort de creativiteit in de buurt aan. 
Wat je talent ook is (timmeren, groene vingers, internetten, koffie zetten, filmen, muziek, noem maar op), we zetten het in om onze leefbaarheid en die van de natuurlijke medebuurtbewoners te verbeteren. 
 
Delen met de buurt en met elkaar groeien
Ieder seizoen organiseert het LevensLab een ’groen’ kunst en cultuurevenement. We delen ervaringen, leggen uit en nodigen uit tot meedoen. Met handen in de aarde, muziek, lezing, expositie, bouwen of gedicht enthousiasmeren we buurtbewoners en houden hen op de hoogte van de ontwikkelingen. 
 
All Life Matters!
Als we steeds meer volwassenen, kinderen, vogels, planten en alles wat leeft met elkaar verbinden en leren verstaan, groeit het LevensLab uit tot een gezonde, groene en creatieve plek voor alle buurtbewoners! 
 
De Buurt als LevensLab is een initiatief van Marjolein Baars i.s.m. Sylvia Panhuise van De Kempenaerstudio en ABC Alliantie. We sluiten graag aan bij scholen en andere initiatieven in de buurt. 
 
Wilt u meer groen en duurzaam, minder arm en eenzaam, kunst en cultuur in West?
Stem en Like!


Argumenten

Argumenten voor

Sylvia Panhuise | 21 juli 2020 00:24

Hoe meer groen hoe beter. Ik heb er ZIN in.Fenna Bolderheij | 21 juli 2020 06:22

Het geeft de bewoners kans om iets met groen en de buurt te doenReineke Jonker | 21 juli 2020 17:55

Leuk om dicht bij huis de natuur te beleven en elkaar en de natuur beter te leren kennen.Digna Sinke | 24 juli 2020 10:16

Alle beetjes helpen om een betere wereld te maken!Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel