Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Ondernemers tegen eenzaamheid en armoede

Door: Harro Labrujere
17 juli 2020

Winkels bieden ontmoetingsplek, gezelligheid, sociale steun. In een krant delen we ondernemersverhalen + tips tegen armoede en eenzaamheid.

De ondernemers aan de Bos en Lommerweg zijn belangrijk voor de buurt. In de winkels ontmoeten mensen elkaar, de straten zijn gezelliger door de winkels, de winkeliers steunen op verschillende manieren hun klanten als die het moeilijk hebben. Soms wordt een rekening vergeten, is er extra aandacht voor een eenzame oudere, krijgt de tiener in het gezin een bijbaantje, leren ze een jongere het vak. De ondernemers zijn daarmee belangrijk in het tegengaan van armoede en eenzaamheid.

Door Corona hebben veel van deze ondernemers een moeilijke tijd achter de rug. Buurtbewoners en ondernemers hebben elkaar nodig voor leefbaarheid, gezelligheid, ontmoeting en sociale steun. Met hulp van Westbegroot willen we daar aandacht aan geven door 4x een krant uit te geven en te verspreiden bij buurtbewoners rond het winkelgebied. 

In de krant worden verhalen van de ondernemers opgenomen (wie ze zijn, wanneer ze in de buurt zijn begonnen, wat ze mooi vinden van de buurt en wat ze doen voor buurt en buurtbewoners) en verhalen van mensen die ervaring hebben met de sociale kant van de ondernemers. In de krant willen we ook ruimte opnemen voor activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden in de buurt, ondersteuningsmogelijkheden als je weinig geld hebt en andere tips om beter met je geld uit te komen.Argumenten

Argumenten voor

Anna p | 28 juli 2020 13:09

In Winkels bereik Je alle soorten mensenArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel