Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Jongerenbroedplaats: Andy's Nest

Door: Joost Boeke
15 juli 2020

Een inspirerende plek waar jonge kunstenaars en muzikanten samen kunnen komen, zich kunnen ontwikkelen en een podium kunnen krijgen.

Wij zijn Joost Boeke en Ebel Elzes uit Amsterdam, wij hebben allebei net ons VWO diploma gehaald en hebben een grote liefde voor beeldende kunst en muziek. Voor ons plan van West Begroot willen wij een bruisende broedplaats voor jongeren creëren: Andy’s Nest. Het moet een plek worden waar jonge kunstenaars in ateliers aan de slag kunnen en waar DJ’s en muzikanten kunnen repeteren. Daarnaast kunnen er (muziek) lessen en kunstworkshops worden gegeven. In de ontmoetingsruimte kan wat gegeten en gedronken worden en kunnen beginnende bandjes optreden en kunstenaars exposeren. 
Er zijn veel jongeren in Amsterdam met grote creatieve ambities,  die op het moment nergens terecht kunnen. Voor hen willen we een opwindende en bruisende plek opbouwen, waar ze kunstliefhebbers kunnen ontmoeten en zichzelf kunnen ontwikkelen. 

De broedplaats zal zich richten op jongeren van ongeveer 15 tot 20 jaar. We willen graag dat Andy’s Nest een enerverende, onontkoombare plek wordt, waar kunst van onze jonge kunstenaars aan de muren hangt en muziek van onze jonge muzikanten gedraaid wordt. Een plek waar jonge mensen met elkaar in gesprek gaan over hun werk en elkaar inspireren en beinvloeden, net zoals dat ooit gebeurde in The Factory van Andy Warhol. Vandaar dat we voor de naam ‘Andy’ hebben gekozen. Het woord ‘nest’ hebben we eraan vastgeplakt, omdat we graag willen dat het een plek is waar iedereen zich veilig kan ontwikkelen. 

In de ideale situatie zouden we een grote ruimte hebben, waarin we een aantal ateliers en muziekstudio’s kunnen bouwen. Daarnaast moet Andy's Nest een horecafunctie krijgen. De opbrengsten hiervan zullen ervoor zorgen dat het project draaiende kan blijven. Eventuele winst wordt in het bedrijf geherinvesteerd. De belangrijkste benodigdheden zijn een geschikt gebouw en de benodigde vergunningen. 

Argumenten

Argumenten voor

Daniël Schepers | 18 juli 2020 12:53

Dit klinkt als een leuk initiatief. Geeft jonge artiesten een opstapje en maakt kunst muziek en dergelijke toegankelijk voor iedereen.Milou Lang | 27 juli 2020 21:06

Dit lijkt me een goed idee, omdat er naast social media niet veel plek is waar jongeren hun kunst kunnen laten zien en het samen met anderen over hun creaties kunnen hebben. Daarnaast is een veilige plek waar jongeren gewoon naar binnen kunnen lopen en zichzelf kunnen zijn iets wat Amsterdam naar mijn idee goed zou kunnen gebruiken.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel