Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Een ontmoetingsplek voor Mens en Dier

Door: Yldau de Boer
15 juli 2020

De samenleving lijkt steeds individualistischer te worden. Ik wil een plek creëren waar zowel mens als dier elkaar blijven ontmoeten.

Eenzaamheid is een steeds meer voorkomend probleem aan het worden. Veel mensen hebben een gemis aan contact met anderen. Daarom wil ik een toegankelijke plek creëren waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en een praatje met elkaar kunnen maken. 

Dit in de vorm van een omheind veldje wat tevens fungeert als honden speelplaats. Deze ontmoetingsplek brengt mens en dier op een speelse manier met elkaar in contact en kan tevens een bron van ontspanning zijn. 

Waarom mens én dier?
Het is niet makkelijk om zo maar iemand aan te spreken en aan te geven dat je last hebt van eenzaamheid en behoefte hebt aan een praatje. Daarom wil ik het speels houden, en dieren zijn daarvoor de perfecte oplossing. Je kan langs komen met je eigen hondje of gewoon genieten van die van iemand anders en een gesprekje is zo veel makkelijk aan te knopen. 

Daarnaast is er op dit moment alleen in Noord een soortgelijke plek te vinden dus het zou een enorme aanvulling zijn om een veldje te kunnen verwelkomen in West.   

Wat hebben we nodig?
Voor dit plan is de plek het belangrijkste. Ik zou willen vragen om een toegankelijke plek in onze buurt aangewezen te krijgen waar dit plan gerealiseerd kan en mag worden. Ook is het belangrijk dat er zitplaatsen in het veldje worden gecreëerd middels bankjes/ een picknick tafel. Door het plaatsen van prullenbakken zorgen we er voor dat het veldje schoon blijft, en als laatste natuurlijk een veilig hek om het stuk grond heen. 

Voor wie?
Voor iedereen die behoefte heeft aan contact!

Op naar een nieuwe sociale broedplaats en meer gezelligheid en aanspraak in de buurt!

Argumenten

Argumenten voor

Zoey Ivory | 15 juli 2020 23:21

Mooi initiatief om mens en dier samen te brengen. Hoe fijn is het als daar een veilige plek voor zou komen. Denk dat mensen veel behoefte hebben aan een plek waar het ook duidelijk is dat mensen gezellig even een praatje willen aanknopen. Eenzaamheid is in deze tijd natuurlijk al helemaal aan de orde.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel