Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

De theepluk, limonade en eetbare bloementuin

Door: Monique Schaefer
15 juli 2020

Stel je voor... je plukt je thee en limonade gewoon buiten. Onder de Magnoliaboom (Magnoliasiroop) en naast de laurierstruik (Lauriersiroop)

- Het plan is voor buurtbewoners met als doel om zelfvoorzienend te worden. Thee. limonade en eetbare bloemen groeien gewoon buiten.
- D.m.v. een wekelijkse mailinglist kunnen buurtbewoners komen helpen om de tuin tot leven te brengen.
- Het plan is bedoeld voor kinderen en volwassenen
- Als je buiten je thee en limonade leert plukken ga je inzien dat er nog veel meer buiten groeit. De natuur is onze natuurlijke supermarkt. Het gaat om inzicht en zelfvoorzienend worden.
- Naast moestuinieren is er nog een andere kijk op tuinieren. Ik red onkruid uit een buurtmoestuin en maak daar lekkere recepten mee (koffie, thee, limonade) en nog veel meer. Graag zou ik mijn kennis over het nieuwe denken door willen geven. 
Ik zou me willen bundelen aan gelijkgestemden, die ook zelfvoorzienend willen worden. Als je ziet wat de natuur ons allemaal te bieden heeft voel je je opeens heel rijk.
Het plan is voor eigen gebruik (voor ieder die meewerkt). 
Het zou ook een voorbeeld voor restaurantjes in de buurt kunnen zijn. Vers geplukte Lauriersiroop of muntthee en eetbare bloemen als decoratie op je menu... Van het een komt het ander. Dit idee is nog maar het begin...

Argumenten

Argumenten voor

Rachel Psenicica | 16 juli 2020 20:50

Monique is top in het verwerken van de natuur om ons heen in het dagelijks leven. Gezond en heerlijk.kitty ebeling koning | 17 juli 2020 00:05

Duurzaam, voor een ieder, leuk, bruikzaam, verbindend en brengt ons terug naar de natuur, waar we ooit vandaan kwamen, inderdaad zelfvoorzienend plan, ik vind het fantastisch!Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel