Spring naar inhoud
Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes en gaat niet door naar de volgende ronde.

Buurt vergroenen en wildgroei fietsen tegengaan

Door: Lesley Wijnands
14 juli 2020

Graag wil ik een plan indienen om naast (bestaande) bomen Ilex struiken, Japanse hulst of andere groen te (laten) planten.

D.m.v. het (o.a.) "vergroenen" van de buurt en daarmee tevens (te trachten) het tegengaan van (hinderlijke) in 't wild gestalde fietsen (met name tegen bomen aan of losstaand tussen een parkeervak voor auto's en een boom),  wil ik graag een plan indienen om (b.v.b.) Ilex Crenata (Green Hedge) ook wel de Chinese of Japanse Hulst genoemd  (of soortgelijke struiken) rondom de (bestaande) bomen in de straat te (laten) planten. En tevens de plekken voor fietsrekken uit te bereiden dan wel te her-installeren. 

Dit vraag ik omdat het mij al een geruime tijd opvalt dat er steeds meer en meer fietsen (al jaar en dag maar ondertussen steeds meer), op straat en met name tegen bomen aan  worden geparkeerd. Maar ook veel losstaande fietsen, die tussen een boom en een parkeervak worden gepropt! En zelfs zover ernaast dat losstaande fietsen regelmatig tegen stilstaande geparkeerde auto’s aan vallen. Met name als het hard waait (wat steeds vaker gebeurt) en de losstaande fietsen vallen dan bij bosjes om tegen (o.a.) geparkeerde auto's aan dus, met event. schade van dien. En om voor alle partijen schade te voorkomen en de regels helder te krijgen en te zorgen dat er onderling dus geen schade en/of ergernissen (meer) ontstaan, lijkt het mij een heel goed plan (en dé oplossing) om dit op deze manier te voorkomen. 

Ter info: een soortgelijk idee bestaat reeds in de Vespuccistraat (het stuk tussen de Balboa- en de Jan Evertsenstraat). 
En ik moet zeggen; de buurt knapt(e) er behoorlijk van op! En de dat ziet er een stuk rustiger ui. Omdat de fietsen (hoofdzakelijk) in de daarvoor bestemde fietsrekken worden geparkeerd. En bomen (en andere voertuigen) worden daardoor ook niet meer (zo snel) beschadigd.

Dus om ook de parkeerhinder van fietsen ook aan de Hoofdweg (met name tussen het Mercatorplein en de Postjesweg, te verminderen probeer ik mijn poging te wagen en hier een aanvraag voor in te dienen. 

Graag verneem ik van u of de gemeente c.q. het stadsdeel bereid is hier over na te denken.
Bvbd


Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel